Idag hämtar jag dagens bästa spel från Italien. Mycket skador stör det ena laget och jag tar klar ställning!


Genoa – Inter
Mitt tips: 2
Odds: 2.15 @ Betdaq
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Genoa har inlett hyfsat men kan bättre än det här. Det är framförallt på hemmaplan laget trivs och det talar väl för laget idag men Inter är ett oerhört tufft motstånd och jag tror inte man rår på dem idag med tanke på skadeläget i laget. Man behöver alla sina spelare friska för att ha en bra chans, nu får man förlita sig på försvaret och det bli nog för tufft ikväll.

Inter börjar mer och mer växa in i det nya spelsystemet som tränare Benitez valt att köra på. Istället för förra säsongens spel som byggde på vattentätt försvar, hög press och kontringsspel försöker Inter numera äga sina matcher. Man ställer upp för att äga matcher med stort bollinnehav och sedan avgöra med individuella prestationer. Man har ett mer offensivt tänk hos spelarna och mindre fokus på att inte släppa in mål. Man ligger på tredje plats med 4 poäng upp till serieledande Lazio. På bortaplan har man slagit svårspelade Palermo och Cagliari så visst fungerar lagets spelsystem även på bortaplan. Jag tror det passar perfekt mot ett Genoa som har stora bekymmer inför den här matchen.

Inter har två raka segrar mot Genoa på deras hemmaplan. Förra säsongen slutade mötet hela 0-5 till Inter och säsongen före det vann man med 0-2. Det talar verkligen till Inters fördel i den här matchen!

Genoa har enorma skadebekymmer inför dagens match. Man saknar Kharja, Palacio, Palladino, Sculli, Rudolf, Veloso och långtidsskadade Jankovic. 5 av de 7 ovanstående spelarna är normalt sett ordinarie och har spelat i 6 eller fler matcher den här säsongen. Nu får Genoa ställa upp med ett nytt och rejält föryngrat lag ikväll och frågan är om de unga spelarna kan stå emot de rutinerade storstjärnorna i Inter. Man ska dessutom veta att Genoa med största sannolikhet kommer ändra spelsystem inför den här matchen och det är aldrig lätt att lära sig ett nytt spelsystem på en vecka och sedan få det att fungera felfritt!
Inter ställer upp med bästa laget och till den här matchen får man tillbaka suveräna Diego Milito från skada. Han lär dock inte starta matchen utan ett inhopp är mer troligt för honom. 

Genoas unga spelare kommer ha stor respekt för Inter och därmed backa hem och inte våga gå bort sig, något jag tror Inter kommer vinna matchen på. Med tanke på skadeläget hos Genoa så vore det idiotiskt att inte testa Inter till över 2 gånger pengarna idag.