Idag finns det många spännande matcher att lira. Jag har hittat två matcher med väldigt fint spelvärde. Den ena matchen har spelbolaget givit oss ett väldigt generöst odds och i den andra matchen finns ett klockrent spel som man bara inte får missa. Häng på!

Esbjerg – AGF
Mitt tips: 1
Odds: 2.20 @ Expekt
Insats: 3/5
Spelstopp: 2009-09-28  19.00

Motivering:
Esbjerg har inlett ligan strålande och efter 9 spelade matcher ligger laget på andra plats med bara 1 poäng upp till serieledande Odense. Man är väldigt hemmastarka och har tagit 3 segrar utav 4 möjliga så här långt. Enda förlusten kom mot serieledande Odense i början av säsongen. Man har besegrat både Bröndby och Ålborg på hemmaplan och båda dessa lagen ligger före AGF i tabellen.
AGF har också inlett på ett bra sätt och ligger bara tre poäng och 4 placeringar bakom Esbjerg. Man har visat sig vara duktiga på bortaplan där man har tre segrar på 4 matcher. Man har slagit Köpenhamn på bortaplan vilket är väldigt starkt, de andra två segrarna är mot betydligt sämre motstånd än vad man ställs mot idag. Senaste bortamatchen gick dock inget vidare då man fick se sig besegrade av Bröndby som placerar sig före AGF i tabellen.

Dagsformen hos lagen är väldigt olika. Esbjerg har 6 raka segrar varav en av matcherna är i cupen mot ett lag från de lägre divisionerna. AGF har tre raka förluster varav en av dessa matcher var i cupspel inom danmark mot Viborg från andra divisonen. Som ni förstår så är det klar fördel Esbjerg formmässigt.

Esbjerg har många svenska namn; Martin Fribrock och Jones-Kusi Asare är utfyllnads spelare medan Fredrick Björck och Andreas Klarström båda från Elfsborg är ordinarie i laget. Laget har idag frågetecken för Jeppe Mehl som dras med ryggproblem men han väntas starta trots detta med smärtstillande.
AGF får tillbaka Benny Feilhaber, Sanel Kapidzic och Alexander Jackson Miller. Inga stora stjärnor direkt…

Esbjerg som trivs väldigt bra på hemmaplan och som har en helt suverän dagsform ska ha bra chans att slå AGF som är helt utan form.

Manchester City – West Ham
Mitt tips: Under 5.5 byten
Odds: 1.85 @ Expekt
Insats: 4/5
Spelstopp: 2009-09-28  19.00

Motivering:

Det här känns som ett klockrent spel idag!
Zola som tränar West Ham brukar göra alla 3 bytena fast bara i hemmamatcherna. I bortamatcherna har han gjort alla tre byten i endast 1 match. Nu spelar man borta mot Man City och då kanske inte alla byten görs.
Mark Hughes som är tränare för Man City har inte gjort alla 3 byten någon match så här långt i serien. Faktum är att bara 1 byte gjorts i 3 av de 5 inledande matcherna. I de andra två matcherna har bara två byten gjorts. Han lär inte göra alla bytena idag heller. Enda chansen till att det här spelet inte går in idag är om City och West Ham drar på sig flertalet skador eller röda kort.

Här nedan följer lite intressant info om antalet byten de gjort under säsongens inledande matcher:
Blackburn – Man City – 1 Byte gjordes av Man City
Man City – Arsenal – 1 Byte gjordes av Man City
Man Utd – Man City – 1 Byte gjordes av Man City
Portsmouth – Man City – 2 byten gjordes av Man City
Man city – Wolverhamtpon - 2 Byten gjordes av Man City

West Ham har gjort 3 byten i 3 av 5 matcher. Av dessa 5 matcherna har det bara gjorts 3 byten i en enda bortamatch.

OBS! Dubbeln finns till det oerhört fina oddset: 4.07 hos Expekt