Succé igår och allt satt. Grattis till er som tjänade pengar! Idag tar vi nya tag och jag har ett fint drag i Ishockeyn att bjuda på. En hemma vinnare som borde slå sitt motstånd ikväll. Jag tror mycket på hemmalaget och jag kliver in här utan att tveka. Häng med!


Borås HC – Västerås
Mitt tips: 1
Odds: 2.10 @ Expekt och Betsafe
Insats: 6/10
Spelstopp: 2009-10-28  19.00

Motivering:
Borås är i storform för tillfället och har hela 7 segrar på de 8 senaste matcherna. Man har vunnit mot lag som Mora på bortaplan med 4-3 efter Sudden och före det slog man AIK på hemmaplan med 4-3. Bortamatchen mot Malmö är den enda förlusten på de 8 senaste matcherna och den matchen slutade ”bara” 1-0 till Malmö. Som ni förstår är Borås i fin form och man har 5 raka segrar nu. Man spelar bra på hemmaplan där man tagit 4 segrar av 6 möjliga. En match gick till straffar och där förlorade man. Nu har man form plus hemmaplan och det talar väldigt mycket till Borås fördel.

Västerås har det tugnt nu och har tre förluster bakom sig. Det fina försvar man hade i början av säsongen är så gott som bortblåst. Man har släppt in 18 mål på de 3 senaste matcherna och det är pinsamt dåligt. På bortaplan var man bra i början av säsongen men även det har börjat gå utför nu. Man har två raka förluster på bortaplan mot Växjö och Örebro och på dessa två matcher har man 5-13 i målskillnad. Nu möter man ett lag som är klass med Växjö och betydligt bättre än Örebro och då bör man återigen få det svårt. Borås är ett försvarsstarkt lag och nu ställs man mot ett Västerås som har väldiga problem med målskyttet för tillfället.

Lagen har mötts tre gånger i Borås Ishall när lagen spelat i Allsvenskan och det har slutat med 2 Borås segrar och en oavgjord match som Västerås vann efter straffar. Återigen fördel för Borås.

Borås får idag klara sig utan Johan Svensson som skadade sig senast. Även Remstam kan missa matchen ikväll, han kommer testas under uppvärmningen ikväll om han kan medverka eller inte.

Västerås får återigen klara sig utan den viktige centern Fredrik Johansson.
Västerås sparkade i måndags sin tränare och för tillfället tar assisterande tränaren över i väntan på en ny huvudtränare. Hur påverkar detta spelarna? Jag tror inte det får en positiv påverkan än då det inte kommit in en ny tränare utan det är fortfarande en tränaren från den gamla staben som coachar ikväll.

Mycket talar för Borås ikväll; Mycket bra form, Starka på hemmais, Plusstatistik på Västerås, Västerås är ur form, bortasvaga, läcker som soll bakåt. Ja som ni ser så talar det mesta till Borås fördel. Västerås är dock ett kapabelt lag och man kan få en nytändning nu när man får en ny tränare. Om Västerås mot all förmodan få igång sitt spel så kan det bli en tuff match men hur som helst så tror jag ändå Borås är huvudet högre här ikväll. Jag lirar till ett helt okej odds.


Borås HC – Västerås
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds:
2.75 @ Betsafe
Insats: 4/10
Spelstopp: 2009-10-28  19.00

Testar även Handicap spelet till ett mycket attraktivt odds.