Idag hittar lirar jag ett starkt hemmalag som tar emot ett svagt bortalag som dessutom har lite bekymmer i truppen inför matchen. Häng på!


Norrköping – Ljungskile
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 3.00 @ Bwin
Insats: 5/10
Spelstopp: 18.30

Norrköping leder Superettan och det mesta talar för att laget spelar i Allsvenskan kommande säsong. Man har gjort två starka insatser på rad nu när man första körde över Väsby på hemmaplan med 4-0 för att sedan köra över Degerfors på bortaplan med 3-1. Norrköping har en enda förlust på de 10 senaste matcherna, man har hållit nollan i de 4 senaste hemmamatcherna och målskillnaden 11-0 på dessa fyra är ett fint facit. Man är oerhört svårbesegrade och hemma på Nya Parken trivs man mycket bra där man har 7-3-1 som resultatrad och mycket fina 21-6 i målskillnad.

Ljungskile har stora bekymmer i sitt bortaspel. Försvaret som på hemmaplan är starkt blir plötsligt virriga och möter man en stark offensiv så släpper laget till alldeles för många målchanser bakåt. I bortamatchen mot Sundsvall senast släppte man till massor av chanser vilket innebar att laget släppte in 3 mål bakåt. Nu möter man en ännu starkare offensiv och då finns det inte utrymme för misstag. Deras resultatrad på bortaplan 1-5-5 är knappast något skrämmer.

Norrköping har förekeepern Niklas Westberg avstängd här men vad gör det när man har Elfsborg reservkeeper Abbas Hassan på bänken. Inget minus där utan snarare ett plus då en suverän målvakt får chansen och den lär han ta. Man saknar även Petru Racu, Riki Cakic och Bruno Santos som inte är helt skade/Sjukdomsfria ännu. Tillbaka i truppen igen är Imad Khalili och Armin Tankovic.
Ljungskile har det betydligt tuffare då man saknar lagkaptenen Martin Smedberg och deras vasse målskytt Johan Patriksson.

Norrköping har fin form, man är krafigt gynnade av hemmaplan och det är en fredagsmatch vilket innebär mycket folk på läktarna som ger sitt stöd. Ljungskile är usla på bortaplan och har två tunga avbräck. Det är Norrköpings plikt att vinna den här matchen!