Idag har vi som vanligt på lördagar en härlig speldag framför oss. Jag har hittat två matcher som tilltalar mig mer än de andra. Båda matcherna är tagna från England. Häng på!


Bolton – Wolves
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Det här luktar målsnålt lång väg. Båda lagen har extremt stora problem med sitt målskytte. Bolton har 5 raka matcher i Premier League utan att ha gjort ett enda mål och om man räknar in FA-Cupen så har man gjort 1 mål på sina 7 senaste matcher. Det är knappast något som imponerar. Wolves lite bättre då man gjort 3 mål på sina 4 senaste matcher. Senast blev man nollade på hemmaplan av Chelsea.

Båda lagen är helt ur form. Bolton är uppe i 7 raka matcher utan seger varav de två senaste matcherna har slutat med storförluster med 3-0 och 4-0 mot Blackburn och Tottenham. Wolves åkte som sagt på stryk hemma mot Chelsea senast men före det slog man Tottenham på hemmaplan. Före matchen mot Tottenham hade laget 6 raka utan seger. Så det är två lag utan självfötroende som kommer till spel och då brukar det alltsom oftast bli målsnålt.

En annan sak som talar för mitt spel idag är att Wolves har gjort minst mål i hela Premier League och på bortaplan har man bara mäktat med att göra 11 mål på 12 matcher.

Bolton saknar Sean Davis, Chris Basham, Gavin McCann och viktige Gary Cahill är tveksam till spel. Jobbigt för Bolton. Wolves saknar Edwards och Kightly vilket är jobbiga avbräck för Wolves.


Reading – Sheffield W
Mitt tips: 1
Odds: 1.85 @ Bwin
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Reading spelar strålande fotboll för tillfället och i senaste matchen vann man mot WBA på bortaplan efter förlänging i FA-Cupen. Före den matchen har man en plump i protokollet då man gjorde en tämligen dålig match borta mot Blackpool vilket resulterade i en förlust. Men före det hade man 4 segrar och 1 oavgjord på 5 matcher vilket är mycket starkt och formen verkar sitta i då man gjorde en kanon match mot WBA senast. Nu möter man betydligt enklare motstånd och då är segerchansen mycket bra.

Sheff W har två raka förluster bakom sig. Båda två på hemmaplan där man är starkare än vad man är på bortaplan. Även på bortaplan har laget två raka förluster. Det känns lite som att man är på väg in i en formsvacka och därför känns det här spelet mycket bra. Reading har mycket bättre form och hemmafavören spelar stor roll i en match som denna. Reading är uppe i 7 raka utan förlust på hemmaplan och det mesta talar för att den sviten fortsätter efter dagens match.

Lagen har mött varandra 3 gånger tidigare under 2000-talet på Readings hemmaplan och det har slutat med 3 segrar för Reading. 6-0, 2-0 och 2-1 har matcherna slutat så visst är det ett plus för Reading rent historiskt.

Reading har Shane Long och Jobi McAnuff avstängda vilket är tunga avbräck för Reading. Saknas för Reading gör även Karacan som är skadad.
Sheffield W har det desto värre då man endast har 4 backar att tillgå i dagens match. Man har skador på Tommy Miller, Darren Purse, Lewis Buxton, Francis Jeffers och Jermaine Johson. Detta talar för Reading.