Idag bjuder jag på en fin fredagsdubbel som ska ge lite extra pengar inför helgen. Jag spelar två starka hemmalag som tar emot överkomliga bortalag.

Dubbel:
AIK – Troja/Ljungby
(AIK vinner med 2 mål eller fler)
Anderlecht – Korstrijk (Anderlecht vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 2.85 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-11-26  19.00


AIK – Troja/Ljungby
Den här matchen ska AIK bara vinna om man ska ha med toppen att göra. Laget har 4 segrar på de 6 senaste matcherna. Man visar mycket fin form då man krossade Västerås på bortaplan senast med 5-1. Nu är man åter på hemmaplan och här trivs man bättre. 8 segrar på 10 matcher talar sitt tydliga språk. Man förlorade senast på hemmaplan mot serieledande Växjö Lakers men före det krossade man topplaget Borås med 5-0. Nu väntar ett betydligt enklare gäng…

Troja ligger näst sist i tabellen och man kämpar för sin överlevnad. Formen är usel då man har två segrar på de 6 senaste matcherna. I den senaste matchen man spelade åkte man på stryk med 1-6 mot Mora på hemmaplan. Nu väntar betydligt tuffare motstånd och då kommer det bli väldigt jobbigt. Troja är precis värdelösa på bortaplan och man har bara mäktat med 1 seger på 11 matcher. Den segern tog man i den senaste bortamatchen mot Björklöven som också dom slåss i botten och ligger bara en poäng före Troja. Man vann efter straffar och det imponerar knappast på mig.

När lagen möttes förra säsongen på AIKs hemmaplan vann AIK med 5-2 och chansen är stor för liknande siffror idag igen.

Som ni förstår så talar allt för en AIK seger här idag. Man har bättre form, stor fördel av hemmaplan, en bättre trupp och den här matchen ska man bara vinna med minst 2 mål eller fler.

Anderlecht – Kortrijk
Anderlecht leder serien och man är hela 5 poäng före tvåan i tabellen. Man är i en extremt bra form då man har 8 matcher utan förlust, 7 av dessa har slutat med seger och man är nu uppe i 6 raka segrar! Riktigt bra form med andra ord. Noterbart är att i samtliga dessa 7 segrar har man vunnit med 2 mål eller fler. På hemmaplan trivs man som fisken i vattnet och man är obesegrade här. Man har 6 segrar och 2 oavgjorda matcher och en målskillnad på 16-5 så här långt. Man är nu uppe i 4 raka hemmasegrar och 3 av dessa 4 har man vunnit med 2 mål eller fler. Som ni ser så talar det mesta för att när Anderlecht vinner så brukar man göra det med 2 mål eller fler och det talar för mitt handicap spel idag.

Kortrijk är ett typiskt mittenlag i serien som blandar och ger i sina matcher. Man är dock det enda laget i serien som bara har förlorat en match, resten av lagen har förlorat 2 eller flera. Men samtidigt har man bara vunnit 1 match så som ni förstår kryssar man väldigt ofta och resultatraden på bortaplan är 1-5-1. Man har mött ganska tamt motstånd och när man nu möter seriens bästa lag har man troligen inte mycket att sätta emot.

När lagen möttes förra säsongen på Anderlechts hemmaplan så vann Anderlecht med 4-0.

Det mesta talar för Anderlecht seger här idag. Kortrijk kommer med största sannolikhet backa hem med hela laget och försöka få med sig ett kryss härifrån. Det ska förhoppningsvis inte vara några problem för målglada Anderlecht som snittar 2 mål per match på hemmaplan. Det här handicap spelet känns mycket spelvärt på förhand.