Idag hämtar jag mitt spel från England. Häng på!


Newcastle – Arsenal
Mitt tips: 2
Odds: 1.85 @ Eurobet
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Newcastles tränare Chris Hughton har inte direkt hymlat med att han tänker ställa upp med en rad reservslagsspelare ikväll. Laget har en blytung match mot Sunderland i ett stekhett derby i helgen och prioriteringarna ligger på den matchen. Man kommer med största sannolikhet vila storspelare som José Enrique, Joey Barton, Jonas Gutierrez, Andy Carroll, Kevin Nolan och Fabricio Coloccini. Sedan tidigare saknas även Sol Campbell, Steven Taylor, Dan Gosling, Hatem Ben Arfa, Leon Best och målvakten Steve Harper p.g.a. skador. Som ni förstår så är det ett rejält försvagat Newcastle som ska ta sig an Arsenal ikväll.

Arsenal kommer till spel med ett starkt lag. Arsenal har spelare som Bendtner, Walcott, Vela och Koscielny som alla nyligen är tillbaka efter skador. Dessa spelare kommer spela ikväll tillsammans med flera andra A-lagsspelare samt ”reserv” spelare. Notebart är att både Bendtner och Walcott gjorde inhopp i storsegern mot Man city i helgen, Bendtner noterades även för ett mål. Man har ett lag som normalt sett ska vinna ikväll.

Arsenals styrelse har lagt en stor vikt på cupspelet den här säsongen då man vill ha en titel. Därför tror jag Arsenal prioriterar cupen på ett helt annat sätt än Newcastle ikväll. Newcastle har som sagt en viktig ligamatch i helgen och spelare vilas inför den och fokus ligger helt klart på den matchen, ikväll ställer man upp med många reserver som inte håller måttet mot Arsenals starka lag och därmed känns 1.85 helt okej.