Idag har vi ett spännande utbud framför oss. Jag väljer två spel från hockey världen. Har hittat två hemmavinnare som känns klara i mina ögon. Jag lirar handicap spel på båda utan att tveka! Häng med!


HV71 – Rögle

Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.68 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-10-27   19.00

Motivering:
HV71 har startat säsongen på ett kanonbra vis. Man leder Elitserien efter 10 segrar på de 13 första omgångarna. På hemmaplan är man oslagbara och man har nu 7 raka segrar av 7 möjliga och en fantastiskt fin målskillnad på 37-18. Som ni ser gör laget ca 5 mål i snitt per hemmamatch. Formen är helt okej då man har 4 segrar på de 5 senaste matcherna. Enda förlusten är mot Djurgården på bortais som var en jämn match som Stockholmarna vann med 3-2. Nu är det hemmaplan som gäller och här är man otroligt starka och man kommer inte tappa många poäng hemma i Kinnarps Arena.

Rögle har det tuffare och man placerar sig på en 10e plats i tabellen. Rögler är egentligen inte bra bortalag men den här säsongen har man överträffat förväntningarna lite och man har tagit 3 segrar på 6 matcher nu. Formen är dock kass nu. Efter att man gjorde en kanonmatch uppe i Stockholm mot Djurgården då man vann med 1-3 har det bara gått utför för laget. Man har nu tre raka förluster bakom sig och den senaste förlusten kom mot just Djurgården på hemmais. Då spelade Rögle riktigt uselt och om man inte bättrar sig väsentligt till den här matchen kommer man få problem, stora problem!

HV71 har tämligen enkelt för skåningarna då man har vunnit 5 av de 6 senaste möten mot Rögle. På hemmais har man vunnit 3 av 3 matcher.

HV får klara sig utan Lance Ward och Pelle Gustavsson. Även Teemu Laine är tveksam till spel, han kommer testas på uppvärmingen om han kan spela eller ej.

HV71 ska vinna den här matchen alla dagar i veckan och jag tror inte man underskattar Rögle ikväll. Rögle kommer utan tvekan göra en bra match här men det räcker inte då HV är överlägsna. HV71 har en oerhört vass offensiv som bara sprutar in mål medan Rögle har ett läckande försvar. Man får förlita sig till sina målvakter som fått göra stormatch på stormatch men det håller inte i längden och idag får man det svårt. HV71 vinner utan tvekan med 2 mål eller fler ikväll!


(Dansk ishockey)
Aab – Rungsted/Nordsjaelland Cobras

Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.71 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-10-27  19.30

Motivering:
Aab placerar sig en 4e plats endast 3 poäng bakom serieledarna Rodovre. Man är i fin form och har 3 segrar på de 5 senaste. Förlusterna kom på bortaplan mot Rodovre och Fredrikshavn som båda ligger före Aab i tabellen. Noterbart är att man höll nollan i alla tre vinstmatcherna. På hemmaplan är man ruskigt starka och man har 4 segrar av 4 möjliga och en fin målskillnad på 11-5. I de två senaste matcherna har man hållt nollan och i den senaste matchen besegrade man Esbjerg som ligger på en andra plats i tabellen. Mycket starkt! Nu väntar ett av seriens sämsta lag och då kan man väl inte tappa poäng…

Rungsted har det tufft och ligger för närvarande på en 8e plats av 9 lag. Man har bara 2 segrar på de 7 matcher man spelat och segrarna togs i de två första matcherna man spelade i år. Nu har man 5 raka förluster bakom sig och man har på dessa 5 matcher släppt in 21 mål. Nu ställs man mot ett starkt lag som är duktiga offensivt och då lär man få det svårt. Bortaspelet imponerar inte och i senaste matchen som var borta mot Herning fick man stryk med 5-1 och det lär inte bli lättare nu.

Aab har en rejält plusstatistik på Rungsted på hemmaplan. Man har 14 segrar på de 17 senaste matcherna. Rungsted har endast två segrar. Även det här talar till Aab:s fördel.

Aab saknar Mike Jarmut och Christian Lie som båda är långtidsskadade. Ronny Larsen som skadade sig i senaste matchen får vila ett par veckor och missar dagens match.
Rungsted har inga skador att rapportera om.

Aab är det bättre laget och här ska man vinna utan problem. Jag tror utan tvekan att man vinner med 2 mål eller fler här!


Hockey dubbel:
Aab – Rungsted (Aab vinner med 2 mål eller fler)
HV71 – Rögle (HV71 vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 2.90 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-27  19.00

Testar även dubbeln här!