Idag väljer jag att ta ställning i Elitserie-slutspelet. Jag har hittat ett lag som bör vinna sin match då man har perfekta förutsättningar inför den! Häng på!


 
Djurgården – Brynäs
Mitt tips: 1
Odds: 1.70 @ Betsafe
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Djurgården leder den här matchserien med 3-1 och ikväll har man chansen att avgöra till 4-1 och matcher därmed avancemang till semifinal. Båda lagens hemmamatcher i slutspelet har spelats på hovet men ikväll återvänder man till Globen för att kunna dra in mer pengar på matchen. Många Djurgårdare har varit emot den här flytten p.g.a. det fantastiska tryck man skapade på Hovet. Därför har DIF beslutat att öka klackläktaren så nu kommer Djurgården klacken på två etage och ca 2000 platser. Så räkna med att Djurgården får det stöd man behöver inför kvällens match.

Matchen avgörs dock inte på läktaren utan det är nere på isen Djurgården behöver prestera som bäst. Djurgården har visat prov på ett mycket fantasirikt anfallsspel och med trion Marcus Nilson, Kristoffer Ottosson och Jimmie Ölvestad i högform så är chanserna till avancemang väldigt goda i mina ögon. Denna trio leverera match efter match och Brynäs verkar inte kunna få stopp på denna kedjan. Djurgården är ett mycket starkt hemmalag och med tanke på att laget är klart för semifinal vid seger idag så lär spelarna ge allt.

Brynäs har ett jobbigare läge. Ett underläge på 1-3 i matcher är mycket tungt och att Brynäs ska vända det här känns mycket långsökt. Spelarna vet om att man får inte göra minsta lilla misstag för då kan laget åka ur slutspelet och det är just det som brukar leda till att spelarna begår misstag. Ofta så radikala att motståndarna får farliga målchanser. Brynäs känns inte på något sätt som ett hett slutspelslag och det är mycket tack vare storspelande målvakter som man är där man är. En annan orsak till slutspelsplatsen var Dackell, Dixon och Somervuori som var ledande poängskördare under större delen av grundserien men i slutspelet har ingen av dem noterats för ens en poäng. Dixon och Somervuori är Gävlelagets bästa målskyttar i sällskap med Kahnberg. Kahnberg som inte heller har lyckats trycka in någon puck hittills men han har dock noterats för en assist poäng. Med dessa spelare ur form så känns det här spelet än bättre.  

Det tål att sägas att Brynäs spelade bra i senaste matchen på Hovet och man kunde med lite mer skärpa i avsluten mycket väl ha vunnit matchen. Men med tanke på förlusten där så kan det vara mycket knäckande för spelarna i Brynäs att veta att trots att man gör bra matcher så förlorar man. Det psykologiska övertaget som Djurgården har inför dagens match känns mycket bra!

Djurgården runt på samtliga spelare och 14 forwards användes under den andra halvan av matchen senast. Frågan är om inte det kan ge Djurgården en viss fördel i dagens match? Spelarna blir mer slitna för varje match som går och det lag som kan använda sig av många spelare bör hålla längre.
Brynäs kommer till spel utan Lars Jonsson, Petri Kooko och Niklas Andersén. Frågetecken finns för målvakten Jacob Markström och Sebastian Lauritzen som enligt Brynäs ledning fick en hjärnskakning senast. Markström uppges träna på is och han kan mycket väl komma till spel i denna match. Ersättaren Eddie Läck visade dock med en bra målvaktsinsats att han är att räkna med. 

 Testar även Handicap spelet på matchen till 2.15 hos Bwin. Eftersom det är vinna eller försvinna för Brynäs idag så lär man satsa allt framåt när man ligger under i slutet av matchen och då kan det rinna iväg för Djurgården!