Som vanligt finns det massor av spel att välja mellan på Annandagen. Jag har hittat ett par bra spel som kan ge fina pengar idag. Bland annat en fin dubbel från Championship som ger fina 3.36 i odds! Häng på!

Dubbel:
Cardiff-Plymouth
(Cardiff vinner)
WBA – Peterborough (WBA vinner)
Odds: 2.15 @ Betsson
Insats: 8/10
Spelstopp: 14.00

Cardiff – Plymouth

Efter en tid med lite sämre resultat så verkar Cardiff hittat tillbaka till storformen igen. Tre raka segrar i ligan nu i tre riktigt svåra matcher. Man har dessutom hållit nollan i samtliga tre matcher och det får ses som riktigt starkt. Nu väntar ett motstånd av helt annan kaliber och då ska segerchansen vara mycket bra! Cardiff är normalt ett mycket hemmastarkt lag men i år har det inte gått så bra som det brukar på hemmaplan. Man har resultatraden 5-2-3 och 19-8 i målskillnad. Det är inget som imponerar men det duger så länge man presterar på bortaplan. Men om man ska lyckas knipa någon av direktplatserna upp till Premier League så krävs det bättring. Man ligger på fjärdeplats och har bara 3 poäng upp till direkt uppflyttningsplatserna. Det räcker som motivation för att slå seriens för tillfället sämsta lag. Ettan liras alla dagar i veckan!

Plymouth ligger som sagt sist i Championship och det krävs en rejäl uppryckning av laget för att man inte ska missa uppflyttningen. Formen pekar dock rakt nedåt då man har 5 raka förlust och 0 gjorda mål bakom sig. Man spelar riktigt uselt och det blir inte bättre av att man nu ska spela på bortaplan där man är riktigt dåliga. 2 segrar, 1 oavgjord och hela 8 förluster har man bakom sig den här säsongen på bortaplan. Formen är lika illa den då man har 5 förluster på de 6 senaste bortamatcherna. Det finns i princip ingenting som talar för att Plymouth ska ha någon chans idag mot ett formtoppat Cardiff som dessutom har stor fördel av hemmaplan.

Cardiff har inför matchen frågetecken för anfallaren Kelvin Etuhu som gick av matchen senast skadad. Han kommer testas före matchstart om han kan delta eller inte.

Plymouth har lite bekymmer på försvarssidan inför matchen då man inte får spela med Cardiff lånet Darcy Blake då Cardiff inte tillåter det. Man får troligen klara sig utan Chris Baker som är skadad. Två försvarare som troligen missar matchen. 


WBA – Peterborough
I den här matchen är det återigen toppen mot botten. WBA som ligger på andra plats i tabellen tar emot Peterborough som ligger näst sist i tabellen. WBA har haft det lite jobbigt nu på slutet och man har nu tre raka matcher utan seger vilket inte hör till vanligheterna. Nu har man dock en bra uppgift framför sig och segerchansen ska vara mycket bra. Man är normalt ett mycket starkt hemmalag men resultatraden 6-2-3 imponerar inte direkt. Man möter nu ett mycket svagt bortalag och man ska ha mycket goda möjligheter att vinna idag och ettan känns mycket bra i mina ögon.

Peterborough ligger som sagt i botten och det är bortaspelet som inte funkar för laget. Man har inte vunnit på bortaplan ännu och man har plockat poäng i 4 av 11 matcher så här långt på bortaplan. Man har på bortaplan 0-4-7 som resultatrad och 8-19 i målskillnad. Det är inga siffror som imponerar direkt och när man nu möter ett starkt topplag så kommer man få det tufft. Jag tror inte Peterborough kommer ha någon chans idag.

WBA saknar återigen sin avstängde målvakt Scott Carson idag. Scott Carson har en tre matcher lång avstängning och hans ersättare har stått vid flertalet gånger i Championship så det är inget som oroar.
Peterborough saknar bara sin försvarare Gabriel Zukani vilket i och för sig är ett avbräck för laget.

 

Dubbel:
Cardiff – Plymouth
(Cardiff vinner med 2 mål eller fler)
WBA – Peterborough (WBA vinner)
Odds: 3.36 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 14.00

Testar även den här dubbeln som känns mycket spelvärd i mina ögon. Cardiff ska ha mycket god chans att vinna med 2 mål eller fler då man möter seriens för tillfället sämsta lag!


Sheffield W – Newcastle

Mitt tips: 2 
Odds: 1.70 @ Expekt
Insats: 6/10
Tidigt spelstopp: 13.45

Sheffield W – Newcastle
I den här matchen är det verkligen toppen mot botten. Sheffield W ligger tredje sist i tabellen och man möter nu Newcastle som leder serien överlägset. Newcastle har hela 10 poäng ner till WBA som ligger på andra platsen i tabellen.

Sheffield W är inne i en mycket tung period nu och man har 5 raka förluster och man har hela 10 matcher utan seger nu. Man har ruskiga problem att göra mål och laget har inte ett enda mål på 6 raka matcher nu och det råder kris i klubben! Man har mött ett par bra lag i de senaste matchern men vissa matcher har det varit överkomligt motstånd och trots det har man inte kunnat varken göra mål eller ta poäng i matchen. Nu möter man ett Newcastle som har hysterisk form och då kommer man återigen få det väldigt tufft! 

Newcastle ångar på som sagt och man leder serien överlägset. Man är uppe i 9 raka matcher utan förlust och noterbart är att 8 av dessa 9 matcher har slutat med seger. Den enda plumben kom mot Barnsley som lyckades kvittera i den 87e matchminuten. Man är starka defensivt och man har hållit nollan i 6 av de 9 senaste matcherna nu. Mycket talar för att man än en gång ska kunna hålla nollan då man möter hopplösa Sheffield W nu. Newcastle är seriens bästa bortalag och man möter nu ett av seriens sämsta hemmalag. Den här tvåan känns stark!

Sheffield får tillbaka anfallaren Francis Jeffers till matchen men i gengäld får man klara sig utan den duktige mittfältaren Tommy Miller.
Newcastle får tillbaka två viktiga offensiva spelare i Shola Ameobi och Andy Carroll. Plus för Newcastle där.