AIK blev precis som jag trodde nollade på Malmö Stadion igår. Idag bjuder jag på nya spel från Allsvenskan och ett lag känns överlägset motståndarna idag, häng på!


Kalmar – Djurgården
Mitt tips: Kalmar -1 (Insatsen tillbaka vid vinst med 1 mål)
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 18.00

Kalmar har en fantastiskt fin formkurva bakom sig på 15 raka matcher utan förlust. Det är en formkurva som är väldigt skön att ha och luta sig emot när det känns tungt i matcherna. Laget spelar disciplinerat under hela matchen och trots underläge vid ett flertal tillfällen så har man lyckats kvittera eller i bästa fall vända till seger. En sådan lagmaskin är aldrig lätt att möta och när laget dessutom är oerhört hemmastarka så lär det bli än tuffare för DIF att ta poäng idag. Kalmar är uppe i tre raka segrar på hemmaplan nu mot bland annat serieledarna Helsinborg och serietrean Örebro. Nu möter man ett betydligt svagare Djurgården och då är det bara seger som gäller för smålänningarna!

Djurgården har det oerhört jobbigt nu. 6 raka matcher utan seger, den senaste segern kom i derbyt mot AIK den 2:e Maj och det är väl den enda höjdpunkten DIF har haft hittils den här säsongen. Man slåss i bottnen och har bara 3 poäng ned till jumboplatsen och det mesta talar för att man kommer va kvar nere i skiten även efter denna matchen. På bortaplan är man extremt usla och man har resultatraden 1-1-5 och målskillnaden 6-12. Tänk på att segern på bortaplan togs i Stockholm mot AIK så bedöm själva hur mycket bortamatch det var egentligen… Nej, DIF är usla på bortaplan och idag har man en extremt svår uppgift framför sig! 

Det kan omöjligt ha undgått någon att Kalmar stormtrivs mot Djurgården. När lagen möttes på Stockholm Stadion förra veckan så fanns det bara ett lag på planen, Kalmar. Man rullade ut DIF efter noter och att man inte vann med mer än 0-2 ska DIF vara väldigt glada över. Djurgården som trivs bäst hemma i Stockholm, blev utrullade där, ska nu alltså åka ned till Kalmar och möta ett av Allsvenskans formstarkaste lag. Ja ni hör själva hur det låter, Kalmar vinner det här!

För er som gillar staitstik så har jag smaskiga siffror att bjuda på. Kalmar har vunnit mot Djurgården hemma på Fredriksskans tre år i följd nu. För tre år sedan vann man med ”bara” 1-0, året därefter körde man över DIF med hela 5-1 och förra säsongen vann man med förkrossande 6-1. Nu senast vann man som sagt med 2-0, fast det uppe i Stockholm. Man har vunnit 6 av de 7 senaste mötena med DIF så en sak kan vi nog fastställa, Kalmar stromtrivs mot DIF!