Idag hämtar jag mitt spel från Allsvenskan. Jag tror starkt på ett lag här och oddset är väldigt inbjudande. Häng på!


Örebro – Brommapojkarna
Mitt tips: Örebro -1 (Asian Handicap)
Odds: 2.025 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Här är det två lag som måste vinna. Örebro kan vid seger här säkra spel ute i Europa kommande säsong. BP ligger sist i Allsvenskan och vid förlust här har man bara 2 matcher på sig att ta in 4 poäng på Åtvidaberg som givetvis inte får ta några poäng på de två matcherna.

Örebro är exremt starka hemma på konstgräset där man vunnit 10 av 13 matcher så här långt i Allsvenskan och målskillnaden 21-8 är helt okej. Man är uppe i fyra raka segrar på hemmaplan nu och man har enkelt besegrat lag som Helsingborg med 3-0 och Elfsborg med 3-0. Man har utan tvekan kapacitet för att köra över jumbon Brommapojkarna i den här matchen. BP imponerar knappast och man är uppe i 11 raka utan seger nu. Man har mäktat med att kryssa i 2 av dessa 11, resten är förluster. På bortaplan är man sämst i Allsvenskan med 7 inspelade poäng på 13 matcher. Lagets målskillnad 6-19 på bortaplan är knappast något som imponerar.

BP tvingas till minst en ändring i startelvan mot Örebro eftersom Kim Odelius är avstängd. Man får tillbaka Babis Steafanidis som har varit avstängd.

Örebro har ett helt suveränt försvar med Alvbåge i målet som hållit nollan i 14 av lagets 27 matcher den här säsongen. Det är riktigt starkt och jag har svårt att se hur BP ska få hål på ÖSKs försvar i den här matchen. BP måste som alla förstår gå för seger i den här matchen och det är lite vinna eller försvinna som gäller för dem. Det är bara full fart framåt som gäller och jag tror ÖSK kan utnyttja detta och på så vis vinna med ett par bollar. BP har inte den kvalitén som krävs för allsvenskan och jag tror inte man klarar hålla sig kvar.  

Om bara Örebro får igång sitt anfallsspel så kommer det bli guld värt mot BPs darriga försvar. Örebro har betydligt mer kvalité än BP och eftersom jag är helt säker på att BP kommer försöka spela offensiv fotboll så kommer ytor att öppna sig bakåt och det kommer ÖSK utnyttja och därmed är segern klar. När sedan BP inser att matchen inte går att vända kommer målen rulla in och ÖSK vinner med två mål eller fler!