Idag har jag hittat ett intressant spel som förhoppningsvis ska öka på kassan inför helgen. Spelet hämtar jag från Irland, häng på!

Shamrock Rovers – Galway United
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.95 @ Betsson
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Lagen möttes för bara 1 vecka sedan i den inhemska cupen på Shamrocks hemmaplan och då vann Shamrock Rovers med hela 6-0. Nu möts de igen och återigen på Shamrocks hemmaplan, dock med andra förutsättningar. Shamrock Rovers leder serien med 3 poäng före tvåan Bohemians. Den här matchen måste man bara vinna om man ska behålla serieledningen och alla återstående matcher är urviktiga för laget som kommer ge allt för att vinna ligan.

Galway ligger tredje sist i tabellen och kämpar för sin överlevnad. Det ser dock mörkt ut då formen är på väg ner. I förra bortamatchen i seriespelet blev man överkörda av Bray Wanderers, som ligger under Galway i serien, med hela 4-0. Man ser extremt svaga ut och nu ställs man mot serieledarna och det lär knappast bli en enkel match för bottenlaget.

Shamrock åkte senast på storstryk borta mot Dundalk med hela 5-1. En rejäl missräkning för laget som tog snabb revansch genom att krossa Galway i cupen. Före matchen mot Dundalk ståtade man med 6 raka segrar och 17 raka utan förlust i ligaspelet. En kul detalj är att det var mot just Dundalk på bortaplan som den senaste förlusten kom. Det vill säga att Shamrock har bara två förlorade matcher på de 19 senaste matcherna och dem båda har varit på bortaplan mot Dundalk. Man är som ni förstår väldigt svårslagna och på hemmaplan är man seriens bästa lag och formen på hemmaplan är extremt bra. Här ser du de senaste resultaten: 6-0, 1-0, 4-1, 4-1, 3-0, 4-0 och  2-1. Som ni ser så har Shamrock inga bekymmer med att vinna med 2 mål eller fler så jag tror man grejar det här!

Shamrock har under 2000-talet haft ruskigt enkelt för Galway på sin hemmaplan. Man har vunnit 9 matcher, spelat oavgjort 4 matcher och inte förlorat en enda match. Noterbart är att Shamrock bara har släppt in 2 mål på dessa 13 matcher medan man gjort hela 25 mål framåt. Stor fördel Shamrock!

Shamrock saknar Murray, O’Connor och Sullivan som är skadade. Lägg därtill den avstängde duon Paddy Kavanagh och Billy Dennehy.
Galway har två blytunga avstängningar på sin ordinarie målvakt Barry Ryan och Stephen O’Donnell.