Dagens bästa spel hämtas från Premier League och betalar fina 2 gånger pengarna. Häng på!


Manchester City – Arsenal
Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 2.00 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 17.00

Det är mycket som talar för att det här kommer bli en målrik match. Det är två offensivt starka lag som dessutom har relativt skakiga försvar. Man City har släppt in mål i 4 raka matcher nu och det trots att man mött svaga lag som Blackpool, Newcastle och Lech Poznan. Nu väntar en helt annan typ av motstånd och som är mycket starkare offensivt än dessa lagen. Arsenal är inte mycket bättre dom då de har släppt in mål i 7 raka matcher nu och då har man mött betydligt enklare motstånd än Man City. Som ni förstår så har vi att göra med två relativt svaga försvar.

Offensivt är båda lagen ruskigt starka. Manchester City har gjort mål i alla matcher den här säsongen förutom två då man mött svårspelade lag som Sunderland Borta och Tottenham borta. I övrigt öser man in mål och på hemmaplan har man gjort mål i alla matcher. Man har gjort 8 mål på de 3 senaste matcherna och jag kan inte se annat än att man kommer göra mål även idag. Arsenal är minst lika starka offensivt då man gjort näst flest mål i Premier League, bara Chelsea har gjort fler. Arsenal har gjort mål i alla matcher utom en, på bortaplan mot omöjliga Chelsea och det talar för att man har en ruskigt stark offensiv. Som ni ser så är det två oerhört starka offensiver som möts och eftersom båda lagen har beskedliga defensiver så känns det här överspelet sunt.

Båda lagen spelade Champions League i veckan och det är möjligt att lagens matcher sätter sig i benen. City valde dock att vila flera av sina stjärnspelare som kommer utvilade till den här matchen, man vilade bland annat stekhete Tevez som leder Premier Leagues skytteliga. Med flera utvilade spelare så bör man tugga sönder Arsenals nybildade backlinje utan större bekymmer.

Arsenal har flera avbräck inför den här matchen, framförallt defensiva avbräck. Man har båda mittbackarna Vermaelen och Koscielny skadade och även lagets förstemålvakt Alumnia är skadad. Superlöftet Wilshire är avstängd och missar matchen. Sedan tidigare är även Van Persie och Ramsey långtidsskadade. Positivt för laget är att man får tillbaka Bendtner, Fabregas och Walcott till den här matchen. Det återstår att se vilka av dessa herrar som får starta matchen. Hur som helst så får man tillbaka offensiv kraft medan man tunga defensiva avbräck för det finns väl ingen som litar på Fabianski i Arsenals mål?

Historiskt sett så talar allt för att den här matchen ska sluta över 2.5 mål. Det har det åtminstone gjort i de 4 senaste matcherna lagen emellan på Citys hemmaplan. Under 2000-talet har lagen mötts varandra 11 gånger på Citys hemmaplan och hela 9 av dessa 11 möten har slutat med över 2.5 mål.