Idag har vi en fin speldag framför oss och jag har hittat två spel som jag fastnat för. Ett spel från Italien och ett spel från svenska Elitserien.


Sampdoria – Bologna
Mitt tips: 1
Odds: 1.60 @ Betsson
Instas: 8/10
Spelstopp: 2009-10-24 18.00

Sampdoria har inlett säsongen på ett mycket bra sätt och man ligger på andra plats i tabellen efter 8 omgångar. Man har 5 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust på dessa 8 omgångarna. På hemmaplan har laget gjort det strålande och man har 3 segrar och 1 oavgjord match. Man har bland annat slagit serie ettan Inter på hemmaplan nyligen, det enda laget som tagit poäng mot Sampdoria på deras hemmaplan är Parma. Formmässigt så har Sampdoria tagit 8 av 15 poäng de senaste 5 matcherna. Noterbart är att man mött Parma, Inter och Fiorentina de senaste matcherna plus en tuff bortamatch mot Lazio där man kryssade. Tunga lag och ändå har Sampdoria gjort det mycket bra. Faktum är att Sampdoria blev bestulna på två solklara straffar mot Parma och Lazio vilket hade kunnat betyda seger i båda matcherna.

Bologna har inlett säsongen uselt och ligger på en 18:e plats i tabellen. Man har bara mäktat med en seger på de 8 omgångarna som spelats. Sammanlagt har man skrapat ihop 6 poäng då man spelat oavgjort i tre matcher också. Bologna kommer från två raka förluster nu mot Genoa hemma och Napoli på bortaplan. Bolognas bortaspel har varit ganska okej trots allt. Man har kryssat mot Juventus och Bari medan man fått stryk av Napoli och Milan. Nu väntar den kanske tuffaste borta matchen hittills och då lär det bli väldigt tufft för Bologna att få med sig några poäng.

Lagen har mötts 7 gånger under 200-talet och det har slutat med 4 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust för Sampdoria. På Sampdorias hemmaplan har laget 2 segrar och 1 oavgjord match.

Sampdoria kommer sakna Semioli och Tissone saknas till den här matchen p.g.a. skador och Padalino är avstängd. Man får tillbaka Fiorillo från landslagsspel och troligen så kan lagets skyttekung Giampaolo Pazzini finnas med på bänken efter en skada mot Lazio senast.

Bologna har lite skadebekymmer då man saknar ett par viktiga spelare. Mittfältarna Bombardini och Mutarelli saknas och även viktige Nicola Mingazzini kommer saknas till den här matchen då han drock på sig en sträckning i matchen mot Napoli senast. Sedan tidigare är även Raggi och Santos skadade.

Bologna sparkade sin tränare för ett par dagar sedan och nye tränaren är Franco Colomba som får ta över. Han har ingen lätt uppgift framför sig och det blir inte lättare av att möta ett av seriens bästa lag direkt. Bologna har ett starkt lag med Zalayeta och Di Vaio på topp. När dom levererar så kan Bologna mäta sig med de flesta lagen i serien. Dock tror jag det kommer två minst 1-2 matcher innan nye tränaren har fått riktigt ordning på sitt lag.

Det mesta talar till Sampdorias fördel här. Det enda hotet är väl att ett tränarbyte kan ha varit perfekt för Bologna. Nu måste spelarna visa varför dom fått chansen från start och då kan laget prestera bättre eller så blir det tvärtom, fler misstag och nonchalans. Jag hoppas på det senare och Sampdoria bör vinna det här vid normala förhållanden.


Skellefteå – Modo
Mitt tips: 1
Odds: 1.70 @ Betsafe
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-10-24 16.00

Skellefteå gör det i varje match och man ligger nu på en tredje plats i tabellen. På hemmaplan stortrivs man och man har fyra segrar och en förlust där. Bara Djurgården har mäktat med att få med sig poäng härifrån. På de 5 senaste matcherna i Elitserien har Skellefteå 4 segrar och en övertids förlust mot formlaget Södertälje. Nu möter man ett lag som är helt ur form och då bör man vinna.

Modo har det ruggigt jobbigt för tillfället. Man ligger sist i Elitserien och har nu 4 raka förluster bakom sig. Man har blivit utspelade av både Linköping och Färjestad nu i två raka hemmamatcher och det ser verkligen inte bra ut för Modo. Jag vet inte riktigt var felet ligger hos Modo men man har oerhört svårt att få till något bra spel i matcherna och därför duggar förlusterna tätt nu. Det lär inte bli lättare här då man möter ett av seriens formstarkaste lag.

Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv är i absolut toppform och i senaste matchen mot Linköping räddade han hela 39 skott av 40. Riktigt bra!

Skellefteå har bara Mattias Lindström skadad, i övrigt fullt lag.
Modo får klara sig utan forwarden Andreas Salomonsson och backen Per Hållberg i den här matchen.

Skellefteå har plusstatistik på Modo på hemmaplan. På de 8 senaste mötena har Skellefteå vunnit 6 gånger, spelat oavgjort en gång och förlorat en gång efter förlängning.

Mycket talar för Skellefteå här eller vad sägs om det här: Skellefteå har mycket bra form, starka på hemmaplan, har en målvakt i storform, har plusstatistik på Modo, Modo är helt ur form, Modo ligger sist, Självförtroendet i Modo är kasst m.m… Som ni förstår så talar det mesta för Skellefteå här och jag tror man bara kör över Modo idag.

 
Skellefteå – Modo
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.15 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-24 16.00

Måste även testa detta hcp spelet här.

 

Dubbel:
Skellefteå – Modo (Skellefteå vinner)
Sampdoria – Bologna (Sampdoria vinner)
Odds: 2.64 @ Betsson, Betsafe
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-24 16.00

Dubbeln testas också!