Formen är på topp och idag har jag hittat två intressant spel att bjuda på. Det ena är taget från Engelska League One fotbollen medan det andra är taget från handbolls Elitserien.

Skövde – LIF Lindesberg
Mitt tips: Handicap (0-2) 1
Odds: 1.75 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.15

Skövde som verkade ha hittat tillbaka till storformen igen åkte på stryk på bortaplan mot Lugi senast. Man gjorde dock en bra match men man tappade allt sista 10 minutrarna i den matchen vilket ledde till att förlusten skrivs till onödigt stora sifrror. Före den matchen hade man tre raka segrar mot bland annat topplaget Alingsås. Man är ett hemmastarkt lag och det är därför det här spelet känns så bra på förhand. På hemmaplan har man 6-2-2 som resultatrad och formen är på topp då man har 3 raka segrar här tagna mot bland annat topplagen Drott och Alingsås. Starkt! Nu väntar betydligt sämre motstånd och då är segerchansen mycket bra och jag väljer att spela handicap på matchen då oddset höjs en aning.

Lindesberg ligger bakom Skövde i tabellen och det mycket tack vare lagets usla spel på bortaplan. Man har 3-0-8 som resultatrad på bortaplan vilket givetvis inte är bra. 3 raka förluster i ligan i bortaspelet gör att jag inte tvekar en sekund på att lira ettan i den här matchen. Lagets form över lag är usel då man har en seger på de 5 senaste matcherna. Det krävs en rejäl uppryckning hos grabbarna i Lindesberg om man ska slippa nedflyttning den här säsongen.


Exeter – Bristol Rovers
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.81 @ 5Dimes
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.45

Den här matchen ser ut att bli ruskigt tråkig. Det är två helt formlösa lag som möts och båda lagen har dessutom märkligt svårt för att göra mål. Exeter har gått mållösa från sina två senaste matcher medan Rovers gått mållösa från 4 av lagets 5 senaste matcher.

Exeter brukar ha lätt för att göra mål på hemmaplan men idag saknar man sin bäste målskytt Stansfield och hans anfallskompis Marcus Stewart som båda är skadade. Tungt för Exeter som dessutom har viktige mittfältaren Barry Corr avstängd i dagens match. Tre offensiva avbräck för laget med andra ord då samtliga är ordinarie spelare.

Rovers har det inte mycket lättare. Laget har gått mållösa från 7 raka matcher på bortaplan nu. Det är riktigt uselt och det blir inte bättre av att man saknar sina två bästa målskyttar inför dagens match. Koffour och Chris Lines missar med största sannolikhet dagens match. Det är mycket tack vare skador på dessa två spelarna som laget haft märkligt svårt att göra mål den senaste tiden. Ett plus för laget är att man får tillbaka duktige målvakten Mikkel Andersen till dagens match. Den här infon gör mitt underspel än mer troligt.

Lagen har mött varandra 3 gånger under 2000-talet på Exeters hemmaplan och resultaten har slutat så här: 0-1, 0-0 och 1-0. Underspelet känns klockrent här! Med tanke på Bristols usla form på bortaplan så finns även ett litet spelvärde i ettan trots många skador på viktiga spelare. Ettan finns att spela till 2.40-2.60 hos de flesta bolagen.