Idag har jag valt att spela ett special spel på en match från Allsvenskan. Jag tror mycket på mitt spel och det ska vara en mycket god chans att spelet går in ikväll.


Örebro – Halmstad
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.86 @ Pinnacle
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-23   18.00 

Motivering:

Det här ser ju ut att kunna bli en av årets tråkigaste matcher. Luktar målsnålt lång väg mellan två lag som är helt ur form och som dessutom har oerhört svårt för att göra mål.

Örebro har nu fyra raka matcher utan att ha gjort något mål. Man har väldigt svårt att skapa farliga chanser och den fina offensiv som fanns i våras är så gott som bortblåst hos laget. Liten fördel nu när man har fördel av hemmaplan. På de 6 senaste hemmamatcherna har endast en match slutat med över 2.5 mål. Örebro har hållt nollan i 3 av dessa 6 matcherna. Noterbart är att Örebro har gått mållösa i de två senaste hemmamatcherna plus att 3 av dessa 6 matcher har slutat under 2.5 mål.

Halmstad som kommer på besök är inte särskilt målglada dom heller. Man har gjort 2 mål på de 3 senaste matcherna och i senaste bortamatchen gick man mållösa från matchen mot Gefle. På de 9 senaste bortamatcherna har laget bara mäktat med att göra 5 mål och man har fått åka hem mållösa från 5 av dessa 9 matcherna. Noterbart är även att 5 av dessa 9 matcherna har slutat under 2.5 mål.

Tränaren för Halmstad Janne Andersson har sagt till media att han har bra koll på hur Örebro spelar och att Halmstad kommer ligga lågt i försvaret för att inte ge Örebro några ytor. Ett spelförande Örebro mot ett defensivt Halmstad. Med tanke på att Örebro inte är särskilt spelskickliga så tror jag den här matchen kommer bli en urtråkig match som slutar målsnålt.

Inget av lagen gör speciellt mycket mål och det är bara 4 lag som är sämre än Örebro och Halmstad på att göra mål. Halmstad har gjort 25 mål på 27 matcher medan Örebro har gjort 29 mål på 27 matcher. Det imponerar inte och det mesta talar för en målsnål historia här då säkerligen Halmstad är väldigt nöjda med 1 poäng medan Örebro bara har hedern att spela för och frågan är hur man motiverar sig här. Nej, här lär det bli målsnålt om inte Örebro får till en rejäl urladdning vilket jag knappast tror.