Idag hittar vi dagens bästa spel i en mindre liga, nämligen den Belgiska ligan. Jag tror starkt på att det ena laget ska vinna den här matchen utan problem och kliver in hårt!

Lierse – Anderlecht
Mitt tips: Anderlecht -1  (Asian handicap)
Odds: 1.80 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.30

Lierse som är nykomlingar i högsta divisionen har inte haft det lätt inledningsvis. Man har tagit 1 poäng på 7 omgångar vilket innebär att man har svaga formraden 0-1-6. Offensiven är extremt svag medans defensiven inte håller måttet och det förklarar målskillnaden 5-16 tydligt! Lierse har gjort klart med flera nyförvärv inför den här säsongen då man kände att man behövde förstärka för att lyckas hålla sig kvar. Det jag har sett av nyförvärven har jag inte blivit imponerad av, snarare tvärtom. Lierse ser ut att ha svårt få igång ett eget spel och när man idag möter seriens kanske bästa lag så tror jag man får stora bekymmer, trots att man har hemmaplan. Man ska även veta att Lierse har fått en ny tränare och det återstår att se om han kan vända den negativa trenden eller inte. Hur som helst så lär han inte få en bra start för klubben…

Anderlecht förväntas säsong efter säsong att vinna ligan. Den här säsongen ser man ut att ha en rejäl utmanare i Racing Genk som går fram i seriespelet som ett ångvält. Anderlecht är dock inte mycket sämre utan man har 5 segrar och 2 oavgjorda på de 7 inledande omgångarna och en fantastisk fin målskillnad på 16-1 på dessa 7 matcher. Noterbart är att Anderlecht är uppe i 6 raka matcher där man har hållt nollan och nu möter man seriens kanske sämsta offensiv och därmed lutar det mesta åt att Anderlecht fortsätter hålla nollan. Eftersom Anderlecht är minsta lika starka offensivt som defensivt så känns det här spelet mycket tryggt. Det ska normalt sett vara stor klasskillnad mellan dessa lagen och jag tror inte Lierse har vad som krävs mot Anderlecht även om de spelar på topp.

Lierse får tillbaka Frédéric Frans och Kris De Wree från skador men de startar troligen inte matchen. Tungt för Lierse är att man saknar Tomasz Radzinski som är skadad och Mattia Notari som är avstängd. I övrigt är Gonzague Vandooren, Mo Wahed och Roel Van Hemert fortsatt skadade.

Anderlecht har frågetecken för ett par spelare som kommer att testas kort före matchstart men det står helt klart att man saknar Jan Polak som är hemma i Tjeckien av familjeskäl. I övrigt saknar man Tom De Sutter, Kanu, Davy Schollen och Marcin som är fortsatt skadade.

Lagens senaste möte på Lierses hemmaplan var 2007 och då vann Anderlecht mycket komfortabelt med 1-4. Jag räknar med liknande siffror idag och hoppas starkt på Anderlecht här!