Idag har jag hittat ett bra spel från ett riktigt ”svenskmöte” i Holland. Häng på!

PSV Eindhoven – AZ Alkmaar
Mitt tips: PSV -1 (Asian Handicap)
Odds: 1.85 @ 5Dimes
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.30

PSV har inlett den här säsongen på ett mycket övertygande vis. Man har två segrar av två möjliga i seriespelet och i dessa segrarna har man minst sagt övertygat. Först inledde man med att köra över Herenveen på bortaplan med 3-1 och det följdes sedan upp med en 6-0 seger över De Graafschap på hemmaplan. Motståndarna Alkmaar har inlett något sämre då man har spelat oavgjort i båda sina matcher mot lag som man normalt sett ska ha väldigt enkelt för.

Förra säsongen slutade PSV på tredje plats efter en starkt genomförd säsong. Man är ruskigt starka hemma på Philips Stadion inför sin hemmapublik. Förra säsongen förlorade man inte en enda match utan man slutade med resultatraden 13-4-0 och den mycket fina målskillnaden 40-13 talar sitt tydliga språk, PSV är ruskigt starka på hemmaplan. Motståndarna Alkmaar slutade sexa förra säsongen och det får ses som mycket bra men inför den här säsongen har man tappat tre tongivande spelare och laget ser inte alls lika starka ut längre. Man tappade sin den notoriske målskytt Mounir El Hamdaoui, Moussa Dembélé och den tekniske anfallaren Jeremain Lens inför den här säsongen och det har gjort att lagets offensiv har fått lida enormt. Tilläggas bör att den sistnämnde Jeremain Lens gick till PSV och återfinns på planen idag mot sina gamla lagkamrater.

Båda lagen är ute och spelar i Europa League. PSV ställdes mot seriejumbon i Ryssland, Sibir Novosibirsk, och man fick inleda på bortaplan mot dem och det slutade med en 1-0 förlust. PSV gick inte att känna igen i den matchen och det var säkerligen mycket tack vare den långa resan, tidsskillnaden och att man saknade ett par spelare. PSV såg riktigt lojt ut i den matchen och det var mycket tack vare att man saknade mittfältaren Balázs Dzsudzsák som är den enda vänsterfotade spelare på mitten i PSV. Han återfinns på planen idag igen och det innebär två riktigt slagkraftiga kantspringare hos PSV. Man saknade även duktige mittfältaren Affelay och backen Salcido, båda kan deltaga i den här matchen men mest troligt är att de startar på bänken. Laget förlitar sig mycket på svenskarna Markus Berg och Ola Toivonen och Ola är väl den som utmärkt sig mest hittills med sina 5 mål på de två inledande matcherna.

Alkmaar slog ut IFK Göteborg men det såg inte helt klockrent ut och om Göteborg vart något mer effektiva så hade man kunna slå ut Holländarna. Men så blev inte fallet och Alkmaar fick en enkel lottning och märktes då man i den första matchen vann över Aktobe tämligen enkelt med 2-0. Hur som helst så lär Alkmaar ha lika mycket fokus på Europa spelet som PSV har inför den här matchen.

Skadeläget hos PSV är inget som oroar då man bara har Otman Bakkal och Stefan Nijland på listan över spelare som inte kan deltaga i den här matchen. Båda ryktas vara tillbaka i träning igen vilket är positivt. Man har ett frågetecken för backen Pieters men om inte han kan spela så har man duktiga Salcido att sätta in.
Alkmaar som redan har en tunn trupp har ett något värre skadeläge då man saknar den duktige trion Simon Poulsen, Rasmus Elm en Charlison Benschop.

PSV har ofta enkelt för Alkmaar på sin hemmaplan och 10-3-2 på de 15 senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Jag tror att PSV segerrad ökas ytterligare efter dagens match och man ska ha mycket god chans att vinna den här matchen med 2 mål eller fler.