Ikväll ska det avgöras vilka lag som går vidare och vilka som åker ur Grupp B. Jag har saken klar för mig och vi får ett fint odds på ett lag som jag spelar direkt.


Nigeria – Sydkorea
Mitt tips: 2
Odds: 2.45 @ Expekt
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.30

Sista kvällen med gänget för Lasse Lagerbäck? Ja, sannolikheten är extremt stor. Det krävs mycket för att Nigeria ska ta sig vidare till åttondelen då man har två förluster bakom sig. Senast gjorde man en bra första halvtimme mot Grekland men fick oturligt ett klantigt rött kort emot sig och då tappade man allt. Lagkaptenen Yobo har sagt i media att man är chanslösa att gå vidare och det lär knappast tända laget inför den här matchen. Nu krävs en rejäl uppryckning av Nigeria om man ska ha en chans mot Sydkorea som gjorde en bra match mot Grekland i första omgången då man vann med 2-0. Mot Argentina var laget dock chanslösa och man kommer till den här matchen med rejäl revanschlusta. Det räcker att Sydkorea vinner den här matchen så är man klara för åttondelsfinal. Jag förutsätter att Grekland inte vinner mot Argentina.

Sani Kaita saknas i Nigeria på grund av det röda kortet. Uwa Elderson Echiejile och Taye Taiwo är osäkra inför matchen. Sydkorea ställer upp med bästa tänkbara lag. Lagen är jämnbra i mina ögon men viljan och motivationen är större hos Sydkoreanerna och det gör att tvåan känns spelvärd till ett bra odds. Sydkorea har kämpat och slitit i samtliga sina matcher och man har visat prov på mycket bra fysik och idag möter man ett Nigeria som inte alls känns lika alert och jag tror Sydkorea springer ifrån Nigeria idag och säkrar åttondelsplatsen.

Sydkorea går vidare:
…vid seger mot Nigeria om Grekland spelar oavgjort eller förlorar.
…vid seger mot Nigeria och Grekland vinner mot Argentina, såvida inte grekernas seger skaffar dem bättre målskillnad eller fler antal gjorda mål.
…vid oavgjort om Grekland spelar oavgjort, men inte skaffar sig fler antal gjorda mål.