Igår satt allting och idag tar vi nya tag och jag har hittat med spel i spanska La Liga. Det här spelet känns givet på förhand och jag går in hårt. Häng på!


Valencia – Getafe
Mitt tips: 1
Odds: 1.60 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 21.00

Valencia har spelat ganska darrigt i två raka matcherna nu vilket resulterat i att laget har 1 förlust och 1 oavgjord match bakom sig. Båda dessa matcher har varit på bortaplan och nu får man vända hem till Mestalla igen och med publiken bakom sig så tror jag man får med sig full pott från kvällens match. Hemma på Mestalla har laget 3 raka segrar bakom sig och man spelar mycket tryggare fotboll på sin hemmaplan än vad man gör på bortaplan och det leder ofta till segrar för laget. Man har 5-4-1 och 19-10 i målskillnad på sin hemmaplan den här säsongen. Valencia är ett topplag och om man ska vara med och slåss om de absolut högsta placeringarna i ligan så måste man vinna matcher som denna!

Getafe tillhör de sämre bortalagen i serien då man har 3-0-8 som resultatrad på sina 11 bortamatcher man spelat den här säsongen. Det krävs en rejäl bättring om man ska vara med och slåss om Europaplatserna i ligan. Formen är något diffus då man bara har 1 seger på de 6 senaste matcherna man spelat och den segern kom i Cupen man har i Spanien. Det är inget som imponerar och på bortaplan har laget 4 förluster på sina 5 senaste matcher. Man lär få det tufft ikväll…

Lagen har mött varandra 5 gånger på Mestalla sedan 2005. Valencia har vunnit fyra, en har slutat oavgjort och en match har Getafe vunnit. Ett litet plus för Valencia som verkar ha relativt enkelt för Getafe på hemmaplan.

Valencia har lite bekymmer inför dagens match då man saknar Mathieu och Navarro som båda är skadade. Man har flera andra spelare som dras med småskador men som troligen kommer till spel ändå.
Getafe får klara sig utan Álvarez och Gavilán som båda är skadade. Man får även klara sig utan viktige Soldado som är avstängd i kvällens match.