Idag har vi Europa League spel på menyn. Jag har hittat två hemmavinnare som möter två usla bortalag. hemmalagen känns stenklara på förhand. Idag ska vi ta betalt av bolagen!


Salzburg – Levski Sofia
Mitt tips: Handicp (0-1) 1
Odds: 2.10 @ William Hill
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-10-22  19.00

Motivering:
Salzburg är i storform och man leder sin serie hemma i Österrike. Man förlorade förvisso senast i bortamatchen mot serietvåan Austria Wien. Före det hade man 6 raka segrar. I Europa League har man startat på bästa tänkbara sätt genom att först bortaslå Lazio och sedan vinna hemma mot Villarreal. Två starka insatser och vid en seger här är chansen till avancemang nästintill klar. På hemmaplan trivs man dessutom ypperligt, i ligan har man 5 raka segrar och 20-6 i målskillnad. I senaste hemmamatchen vann man med 7-1 i serien. Nu har man återigen en passande uppgift framför sig.

Levski Sofia har det betydligt värre i sin serie då man ligger på en nionde plats i tabellen. Formen är usel med 1 oavgjord och 6 förluster på sina 7 senaste matcher. I ligaspelet har man 1 oavgjord och 4 förluster på sina 5 senaste. De andra två förlusterna är från Europa League där man ligger sist efter 0-4 mot Lazio och 0-1 mot Villarreal. Nu möter man ett lag som har slagit båda dessa lagen och då kan det väl bara sluta på ett sätt? Noterbart är att Levski Sofia inte har gjort något mål på de tre senaste bortamatcherna i Europaspelet.

Levski bryr sig nog inte särskillt mycket om den här cupen längre med tanke på att man redan har två förluster plus att det går knackigt i ligaspelet. Jag tror inte man har mycket att hämta i den här matchen heller och man åker nog på en storförlust här.

Salzburg är oerhört hemmastarka på sin konstgräsmatta och Levski kommer nog ha det svårt att anpassa sig till konstgräset. Har svårt att tro att så många Bulgariska lag har konstgräs. På hemmaplan snittar Salzburg 4 mål per match och när man nu möter ett Sofia som är ruskigt usla och som förmodligen inte bryr sig märkvärt om den här matchen så bör man vinna med 2 mål eller fler.

Shakhtar – Tolouse
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.50 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-10-22  19.00

Motivering:
Shakhtar som vann förra årets UEFA Cup går även dom som tåget i serien och placerar sig på en andraplats i tabellen. Man är obesegrade efter 10 matcher och har 7 segrar på dessa 10 matcher. Man trivs helt suveränt på hemmaplan där man har 5 raka segrar av 5 möjliga och fina 19-3 i målskillnad. Man slog senast Karpaty Lviv som ligger 7a i serien med 5-1 på hemmaplan och i Europa League spelet har man kört över sitt motstånd än så länge. Man slog först Club Brugge på bortaplan med 4-1 för att sedan slå Partizan på hemmaplan med 4-1. Nu väntar ännu en överkomlig uppgift för Shakthar på hemmaplan.

Tolouse har inlett ligan lite knackigt hemma i Frankrike. Man placerar sig på en 12e plats och det är främst bortaspelet som inte fungerar för laget där man bara tagit 2 poäng av 12 möjliga. Formmässigt är laget ganska okej då man har 2 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster på sina 5 senaste matcher i serien. I Europa League ska man vara glada över att gruppen inte håller någon högre kvalitét. Det är bara Shakhtar som är överlägsna de andra och Tolouse slåss om andra platsen i gruppen. Man slog Partizan på bortaplan med 2-3 och spelade 2-2 hemma mot Club Brugge. Visst ska man ha chans att ta sig vidare men man får knappast några poäng med sig härifrån.

Det är inget lag som har fått mig sig full pott från Shakhtars hemmaplan sedan den 22 Oktober förra året och Shakhtar är nu obesegrade i sina 9 senaste hemma matcher ute i Europaspel. Man har i alla dessa 9 matcher gjort minst två mål per match och endast 2 av dessa 9 matcher slutade oavgjort, resten är segrar så räkna med ett hemmastarkt Shakthar. Shakthar har ett par brassar som gör succe i laget och faktum är att några av dem rent ut sagt skulle kunna platsa i Brasilianska A-landslaget om de fått chansen någon gång. Spelarna Fernandinho, Jadson, Ilson Perreira Dias, William och Adriano har alla en otroligt fin kapacitet som fotbollsspelare och det lär unga Tolouse få känna på ikväll.

Det är första gången Tolouse beger sig till Ukraina för att spela fotboll medan Shakhtar har mött franskt motstånd 4 gånger tidigare och det har slutat med 2 segrar och 2 oavgjorda matcher.

Som ni förstår så talar det mesta för en klar hemmaseger här och chansen ska vara väldigt god att man vinner med 2 mål eller fler och jag lirar utan att tveka!

 
Dubbel:
Salzburg – Levski Sofia (Salzburg vinner mer 2 mål eller fler)
Shakhtar – Tolouse (Shaktar vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 5.10 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-22  19.00

Testar även dubbeln till ett oerhört fint odds.