Idag bjuder jag på ett spel från Norge där hemmalaget ser ruskigt starka ut för tillfället. Tar idag emot ett svagt bortalag och oddset är fina 2.26. Häng på!

Stromsgodset – Brann
Mitt tips: 1
Odds: 2.26 @ Pinnacle
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.00

Stromsgodset ser ruskigt starka ut för tillfället. Man är med i toppen och har bara 5 poäng upp till andra platsen. Formen är riktigt bra då laget bara har 2 poängtapp på de 10 senaste matcherna. Poängtappen har kommit på bortaplan och där är Stromsgodset betydligt svagare än på hemmaplan. På hemmaplana har laget den fina resultatraden 8-0-2 och här har man slagit alla lagen på den övre halvan. Man har ännu inte mött Rosenborg som leder serien man har slagit samtliga lag som ligger på andra plats till 7e plats och det får ses som ruskigt starkt. Idag möter man Brann som ligger på 12e plats i tabellen och som dessutom är ett mycket svagt bortalag. Segerchanserna idag ska vara mycket goda och oddset är verkligen tilltalande.

Brann är som sagt inblandat i bottenstriden och det märks tydligt på deras spel. Man spelar ofta med hög frustration på planen och om man hamnar i tidigt underläge så rasar man samman. Dock har man spelat upp sig något den senaste tiden då man har resultatraden 1-3-1 på de 5 senaste matcherna. Dock har det varit mot något enklare motstånd och idag möter man stenhårt motstånd och då blir det tufft. Bortaspelet är det som har fungerat sämst för laget och man har resultatraden 2-2-6. Segrarna är tagna mot jumbolagen Sandefjord och Kongsvinger och de oavgjorda matcherna är mot lag på den nedra halvan av tabellen. Som ni förstår så har Brann stora bekymmer med lagen från den övre halvan och det talar för mitt spel idag.

Rent historiskt sett så har Brann ett rejält övertag på Stromsgodset. Brann har vunnit 7 av de 9 senaste mötena lagen emellan på Stromsgodset hemmaplan. Det är dock lite missvisande då Stromsgodset har blivit ett starkare och bättre lag de senaste åren och de matcherna som inte Brann har vunnit är de två senaste åren. Som sagt så har Stromsgodset blivit bättre på senare år och de två senaste åren har man slagit Brann på sin hemmaplan med 2-0 och 2-1 och idag är det repris igen.

Stromsgodset har inga nya skador att rapportera om men man saknar fortfarande Nystrøm, Pedersen, Berget och Madsen.
Brann saknar bara  Amankwah till den här matchen.