Idag har jag hittat en spelvärd dubbel. Båda matcherna är tagna från dagens VM-gruppspels matcher. Häng på!

Portugal – Nordkorea (Under 2.5 mål)
Spanien – Honduras (Bara Spanien gör mål)
Odds: 2.53 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.30

Portugal – Nordkorea
Det här är en måstematch för båda lagen. Förloraren i den här matchen kommer få det mycket svårt att gå vidare från gruppspelet. Båda lagen har visat en och samma styrka i sina matcher, försvarsspelet. Portugals försvar gjorde allting rätt mot Elfenbenskusten och laget höll nollan i den matchen. Nordkorea släppte in 2 mål mot Brasilien men man såg ändå oerhört starka ut defensivt. Nu möter man dessutom en annan typ av lag och man lär spela på samma sätt här som man gjorde mot Brassarna.

Portugal såg tröga ut mot Elfenbenskusten senast och Cristiano Ronaldo var det enda hotet framåt för Queiroz lag. På mittfältet kom aldrig Deco, Raul Meireles eller Danny igång och det krävs ett helt annat spel och en helt annan inställning om Portugal ska springa ifrån Nordkorea i eftermiddag. Framåt såg Liedson isolerad ut fick inte samarbetet med mittfältet att fungera. Idag missar Deco matchen p.g.a. skada.

Nordkorea kommer med största sannolikhet ligga låg med försvaret och inte släppa till någonting. Man räknar knappast med något större bollinnehav utan man kommer låta Portugal rulla bollen och när frustrationen blir tillräckligt stor hos Portugal lär Nordkorea försöka kontra in någon boll. Jag tror på en tillknäppt match där Portugal kommer få problem att göra mål om man inte är betydligt mer kreativa än vad man var i premiären.

 

 

Spanien – Honduras
Här är det återigen stor klasskillnad mellan lagen och Spanien ska bara vinna den här matchen. Spanjorerna gjorde en ganska blek VM premiär då man förlorade mot ett disciplinerat Schweiz med 0-1. Nu ställs man mot betydligt enklare motstånd och jag kan inte se annat än en Spanien seger i den här matchen. Nu har alla lagets spelare fått en match i benen och nu lär det bli högre fart i passningsspelet och det finns inte utrymme för misstag här. Man har en oerhört stark backlinje och en av världens bästa målvakter och det gör att jag känner mig mycket bekväm här. Spanjorerna lär koka av revanschlusta och det lär gå ut över stackars Honduras som kommer få uppleva en massiv press genom hela matchen.

Honduras är troligen sämsta laget i VM och det bevisade man i VM premiären mot Chile då man såg ruskigt dåliga ut. Man var rent ut sagt usla och blev stundtals utspelade av Chile. Hur blir det då när man nu ställs mot favoriterna till att vinna VM guldet? Jag tror det blir en överkörning som heter duga spelmässigt och Honduras får inrikta sig på försvarsspel genom hela matchen. Mot Chile lyckades Honduras få 2 skott på mål, frågan är om man lyckas med den bedriften idag? Hur som helst så lär man inte få bollen i mål bakom Casillas som kommer vara oerhört fokuserad under denna matchen. Han gjorde ett misstag förra matchen som ledde till förlustmålet och han lär vara revanschsugen.

Det kommer vara spel mot ett mål och i min värld så kan inte Spanien förlora den här matchen. Honduras skapade ingenting mot Chile senast och nu möter man ännu starkare motstånd och då blir det ännu svårare att skapa någonting. Det gör att jag känner mig mycket bekväm med mitt spel idag att bara Spanien gör mål!