Idag har jag hittat två spel tagna från den Holländska ligan och Italienska Serie A. Det enda spelet känns mycket säkert på förhand medan det andra är lite av ett chansspel som dock har bra spelvärde.


Roma – Catania
Mitt tips: 1
Odds: 1.50 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 15.00

Roma hade en tung afton i Grekland i veckan då man åkte på stryk mot Panathinaikos med 3-2. Man hade ledningen med 2-1 men tappade till förlust efter 2 mål sista 10 minutrarna i matchen. Man har ju en helt fantastiskt form trots förlusten i veckan. Man hade 9 raka segrar före den matchen och man var obesegrade i 20 raka matcher före förlusten i veckan. Tungt för Roma men nu väntar betydligt enklare motstånd och dessutom på hemmaplan och då lär man vara tillbaka i vinnarspåret igen. Man trivs mycket bra hemma i Rom där man har 10-0-2 som resultatrad och 24-10 i målskillnad. Man har dessutom en superbra form då man är uppe i 13 raka segrar på hemmaplan om mna inkluderar cupspelen man är inblandad i.

Catania har gjort det bra på slutet fast mot enklare lag än man möter idag. Man mötte Roma för ett par matcher sedan och då slutade det med förlust. Det är den enda förlusten man har på de 6 senaste matcherna men som sagt så är det klasskillnad mellan lagen och det var därför Roma vann senast. Man bör vinna än en gång och det här oddset är inget vidare singelspels odds utan kan mer användas i dubblar eller tripplar.

Roma har en rejäl plusstatistik på Catania. Man har mött laget 5 gånger hemma i Rom under 2000-talet och det har slutat med 5 segrar. Målskillnaden skrivs till 15-3 och faktum är att man har nollat Catania 4 av dessa 5 matcher.

Roma saknar viktige Totti, Luca Toni och målvakten Julio Segio.
Catania har Marco Biagianti avstängd inför dagens match.

Ajax – Vitesse
Mitt tips: Handicap (0-2) 1
Odds: 2.55 @ Betsafe
Insats: 4/10
Spelstopp: 14.30

Ajax spelade i veckan mot Juventus och den matchen slutade med en 1-2 förlust trots att Ajax tog ledningen i matchen. Hade man vart lite mer fokuserade i försvarsspelet hade man mycket väl kunnat klara av oavgjort. Formen är mycket bra hos Ajax som har tre raka segrar och 9-0 i målskillnad på dessa tre matcher. Faktum är att man är uppe i 7 raka utan förlust i ligan och det mesta talar för att den sviten fortsätter idag. Man är ett otroligt starkt hemmalag då man har 10 segrar, 1 oavgjord och 0 förluster på sina 11 spelade hemmamatcher den här säsongen. Målskillnaden på dessa matcher skrivs till imponerande 38-3 och hur Vitesse ska klara stå emot Ajax idag vet jag inte. Om inte Ajax är helt slutkörda efter Juventus matchen så ska man inte ha några problem att vinna den här matchen med ett par mål, jag hoppas man gör det med 3 mål eller fler.

Vitesse gjorde en bra insats mot Twente förra helgen då man var nära att få med sig poäng men Twente visade styrka då man vann efter mål på tilläggstid. Det är lite det som speglar Vitesse, man orkar inte hela matcherna och släpper in mål på slutet. När Ajax drar upp tempot i den här matchen så lär man få svårt att orka. Vitesse har två raka förluster bakom sig och man har inte vunnit på 5 raka matcher. Man ligger på en 13: e plats i ligan och har spelat in 23 poäng 23 matcher. Bortaspelet imponerar knappast då man bara har 3 segrar på 12 försök.

Ajax saknar till matchen Gabri, Lindgren och Atouba som alla är skadade.
Hos Vitesse saknas Molhoek och Pluim då de är skadade och det återstår och se om anfallaren Kaloglu kommer till spel. Ett tungt avbräck för Vitesse om han inte kommer till spel.

Lagen har möttes för nio omgångar sen och då krossade Ajax Vitesse med hela 5-1 och rent historiskt sett så har Ajax haft väldigt enkelt för Vitesse på hemmaplan. Sedan 1994 har man mött Vitesse på sin hemmaplan 16 gånger och det har slutat med 14 segrar och 2 förluster. 9 av dessa 14 segrar har slutat med en segermarginal på 3 mål eller fler för Ajax. Faktum är att de 3 senaste säsongerna har man vunnit med 3-0, 4-1 och 3-0 och det talar verkligen för mitt spel idag!