Idag har jag hittat två bra spel i Elitserien. Två hemmalag som ser ut att ha bra uppgifter framför sig. Häng på!


Djurgården – Frölunda
Mitt tips: 1
Odds: 2.10 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Djurgården kommer från två raka förluster mot Luleå och Linköping. Man gjorde en bra match mot båda lagen men samtidigt hade man rejält med oflyt i matcherna. Bortamatchen mot Linköping är inte mycket att snacka om, man mötte seriens i särklass bästa hemmalag och man stod upp bra emot dem. Nu är Djurgården tillbaka på hemmais igen och här trivs man mycket bra. Man möter ett bortasvagt Frölunda som har den usla resultaraden 4-4-12 på bortaplan den här säsongen. Det ska vara en bra uppgift för Djurgården som söker revansch efter förlusterna.

Frölunda har ganska dunkel form då man bara har en seger på de 5 senaste matcherna. Nu står man inför en tuff uppgift. Det är framförallt Frölundas defensiv som har svajjat betänkligt den senaste tiden. Man släpper igenom spelarna alltför enkelt och trots storspel av Honken i målet så hjälper det inte om inte försvaret fungerar. Frölunda är nu uppe i 4 raka förluster utanför Göteborg och det krävs bättring!

Det är alltid mycket prestige på spel när lagen från landets två största städer drabbar samman. Lagen har mött varandra tre gånger den här säsongen och det har slutat med två segrar för Djurgården och en match har slutat oavgjort. Djurgården vinster slutade 3-1 och 5-1 och det visar att Djurgården har varit snäppet vassare än Frölunde den här säsongen. 5-1 segern togs dessutom i Scandinavium vilket är mycket starkt!

Skademässigt så saknar Djurgården Mathias Tjärnqvist och Marcus Krüger. Man har även frågetecken för backveteranen Marcus Ragnarsson men mest troligt är att han spelar.
Frölunda har det värre då man saknar Andreas Karlsson som varit borta sedan tidigare men nu har man även Carl Klingberg och Ville Mäntymaa skadade. Frågetecken har man på Oscar Hedman och Peter Andersson. Som ni förstår så har Frölunda coachen en hel del att tänka på inför den här drabbningen…


Luleå – Rögle
Mitt tips: 1
Odds: 1.60 @ Bwin
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Luleå har vunnit 3 av sina 5 senaste matcher i Elitserien. Luleå var extremt starka på hemmaplan tidigare under säsongen men den styrkan verkar ha försvunnit från laget. Laget besitter stor kapacitet och när man är som bäst så spelar man utan tvekan som ett topplag. Det blev förlust senast mot Modo och spelarna i Luleå lär vara rejält revanschsugna nu och det lär Rögle få smaka på. Jag tror Luleå kommer göra en mycket bra match och vinna tämligen enkelt mot Rögle ikväll.

Rögle är seriens formsvagaste lag då man bara spelat in 2 poäng i de 5 senaste matcherna. Man har gått mållösa i två raka matcher nu och det håller inte om man ska kunna hålla sig kvar i Elitserien. Man har 4 raka förluster på bortaplan nu och man har inte vunnit någon bortamatch efter ordinarie tid sedan den 23e November vilket är 8 matcher bakåt i tiden. Riktigt uselt av Rögle som nu ligger sist i Elitserien. Nu ställs man mot ett starkt hemmalag och chansen är stor att man får inkassera ännu en förlust på bortaplan.

Luleås lag har i skrivande stund inte offentliggjorts. Klart är att man saknar Pierre Johansson som har ett brutet finger. Det är frågetecken för Cam Abbott, Lidhammar och Burström.
Rögle är helt skadefria inför kvällens drabbning.