Härligt med ett nytt år och massor av nya matcher att spela på. Idag har jag hittat en fin hockeydubbel som känns mycket bra på förhand. Båda matcherna är tagna från Elitserien och i mina ögon ska den här dubbeln vara mycket bra!

Dubbel:
HV71-Brynäs
(HV71 vinner)
Linköping-Timrå (Linköping vinner)
Odds: 2.25 @ Expekt
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00

HV71 – Brynäs
HV71 har hittat formen på allvar igen och man ståtar nu med 5 raka segrar. Man leder serien med med 6 poäng före tabelltvåan Linköping. Man är extremt starka på hemmaplan i Jönköping och man har 14 segrar, 1 oavgjord och bara 3 förluster på sina 18 spelade matcher på hemmaplan. Senast gjorde man en mycket bra match borta mot Färjestad som man besegrade med 3-4 efter en fantastiskt kämpar insats. Nu möter man lite enklare motstånd och fortsätter man bara spela sitt eget spel så ska segerchansen vara mycket bra i den här matchen!

Brynäs gjorde en strålande insats senaste då man bröt Linköpings segersvit genom att vinna mot dem på hemmaplan med 6-3 så räkna med ett Brynäs med stort självförtroende idag. Det som gör att jag inte tror särskilt mycket på Brynäs är deras riktigt usla spela på bortaplan. 4 segrar på 17 matcher är inget som imponerar på mig och man måste höja sig många nivåer för att ha en chans här. Man har en seger på de 5 senaste bortamatcherna och när man nu möter seriens näst bästa hemmalag på bortaplan så kommer man få det jobbigt, väldigt jobbigt.

Lagen har redan mött varandra 3 gånger den här säsongen och HV71 har vunnit två av dessa. Alla tre matcherna har varit jämna tillställningar men mycket beror på att HV71 har en tendens att spendera mycket tid i utvisningsbåset och kan man undvika det idag så ska segerchansen var extremt bra! Rent historiskt sett så har HV71 en rejäl plusstatistik mot Brynäs hemma i Kinnarps Arena. Man har mött Brynäs på hemmaplan hela 18 gånger sedan 2003 och det har slutat med 13 segrar, 3 oavgjorda och bara två förluster. Mycket bra statistik och ett rejält plus för HV71 där!

Båda lagen har ett par spelare frånvarande idag. HV71 saknar André Peterson och Mattias Tendenby som båda är iväg och spelar JVM. Sedan tidigare saknar man även Björk, Gustavsson och Niinima som är skadade. Det finns även frågetecken kring målvakten Stefan Livs medverkan i matchen. Man får tillbaka Teemu Laine till den här matchen och det är ett plus för HV71 idag.

Brynäs saknar återigen sin suveräna JVM målvakt Markström och även Silvferberg är borta p.g.a. JVM. Skadade sedan tidigare är Petri Kokko, Lasse Jonsson, Simon Bertilsson och Mads Hansen.

Linköping – Timrå
Linköping är i mina ögon utan tvekan är Elitseriens bästa lag för tillfället. Man hade inför senaste matchen åtta raka segrar och trots förlusten mot Brynäs i onsdags så tror jag inte man ska ha några större bekymmer att besegra ett svagt Timrå idag. Man är Elitseriens starkaste lag på hemmaplan och man har 15 segrar och bara 2 förluster på sina 17 spelade hemmamatcher. Det är imponerande och man har en fantastisk svit på 11 raka segrar på hemmaplan nu. Jag kan inte se hur Timrå ska kunna bryta den sviten idag!

Timrå är Elitseriens sämsta lag med bara 10 inspelade poäng på 17 matcher. 2 segrar, 2 oavgjorda och 13 förluster är facit efter 17 bortamatcher den här säsongen. Det är riktigt uselt och nu möter man seriens bästa hemmalag, räkna med att Timrå kommer få en jobbig afton. Man har två raka mållösa matcher bakom sig där man förlorat mot Luleå (0-3) och Skellefteå (0-2).

Linköping kommer förmodligen återigen vila Musse Håkansson men klart är att Christian Engstrand missar matchen vilket innebär att Norrena går in i kassen hos Linköping.

Timrå saknar Anton Lander och Magnus Pääjärvi-Svensson som spelar JVM. Sakade är Sebastian Erixon, Tomas skogs och Fredrik Sonntag. Timrå har även stora frågetecken kring suveräna Daniel Corso och Fredrik Hynning. Kan bli jobbigt för Timrå utan dessa spelare.

Linköping har spelat dåligt på sistone men trots det så har man en lägsta nivå som är i klass med Timrås högstanivå på bortaplan och därför tror jag inte Linköping kommer ha några större problem att vinna ikväll. Formen på hemmaplan är helt suverän och nu möter man ett Timrå vars bortaspel inte hör hemma i Elitserien. Linköping bör vinna det här komfortabelt ikväll!