Idag bjuder jag på spel från Allsvenskan i Ishockey och ett klockrent spel från engelska Championship. Vi försöker jobba in lite pengar till helgen ikväll med hjälp av en fin dubbel. Häng på.

Dubbel:
Swansea – Derby
(Swansea vinner)
Malmö – Bofors (Malmö vinner)
Odds: 2.73 @ Expekt 
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-11-20  19.00

Malmö – Bofors
Här har vi ett toppmöte mellan två bra lag. Malmö går som tåget i Allsvenskan för tillfället och man har 8 segrar på 9 senaste matcherna och det får ses som ruggigt starkt. Senast spelade man borta mot hemmastarka Borås och den matchen vann man efter förlängning. Malmö gjorde ingen bra match och man får vara extremt nöjda att man fick med sig två poäng i den matchen. Nu har man återigen hemmaplan och här har man ett starkt publikstöd bakom sig som gör laget oerhört svårslaget. Man har vunnit 8 av 10 matcher på hemmaplan och man har en bra målskillnad i 39-25. Dessutom har man nu tre raka segrar på hemmaplan och formen är väldigt bra för skåningarna. Man kommer med fullt självförtroende till den här matchen och man lär ha fått sig en utskällning efter Borås matchen och det lär Bofors få sota för.

Bofors är precis som Malmö väldigt starka på hemmaplan men eftersom man nu spelar på bortaplan så känns man något mer osäkra. Man har vunnit 4 av 5 matcher på bortaplan så här långt och det imponerar inte direkt. Det krävs bättring om man ska vara med och slåss om de absoluta topp tre placeringarna. Man har 3 segrar och 2 förluster på de 5 senaste matcherna. Förlusterna kom mot Troja/ljungby på bortaplan med 4-1 och sedan nu senast mot AIK hemma där man förlorade med 0-2. Illa, illa för Bofors.

Lagen har mött varandra 5 gånger de senaste åren och det har slutat med 3 Malmö segrar och 2 Bofors segrar. Nämnvärt är att Bofors har vunnit de två senaste matcherna. Men mycket har förändrats nu och Malmö har en helt ny ishall där stämningen är betydligt bättre än i förra.

Det här kommer utan tvekan att bli en stenhård match med mycket kamp och slit. Malmö känns som Allsvenskans stabilaste lag i år och man har fler matchvinnare än Bofors. Det plus att man har en fanatisk publik i ryggen gör att jag känner mig trygg i spelet på ettan i den här matchen.
 

Swansea – Derby
Swansea har bäst form av alla lag i hela Championship. Man har spelat in 14 av 18 möjliga poäng på de 6 senaste matcherna. Man har två raka segrar bakom sig nu mot Scunthorpe på bortaplan med 2-0 och hemma mot Cardiff med 3-2. Man har verkligen fått igång spelet nu och på hemmaplan trivs man som fisken i vattnet. 3-4-1 har man som resultatrad på hemmaplan. Det enda laget som lyckats besegra Swansea på deras hemmaplan är mot Middlesbrough i hemmapremiären så man är obesegrade i 7 raka matcher nu på hemmaplan. Man har mött topplag i 4 av sina 5 senaste hemmamatcher och det har slutat med 2 segrar och 2 oavgjorda i dessa 4 matcher. Riktigt starkt av Swansea. Nu ställs man mot seriens sämsta bortalag och då ska segerchansen vara bra, riktigt bra!

Derby är som ni kan läsa ovan det sämsta bortalaget poängmässigt i Championship. Man har 2 poäng på 8 matcher och det är ruskigt dåligt. Man har bara gjort 5 mål på dessa 8 matcher medan man släppt in 15 stycken. Man har gått mållösa i 4 av de 5 senaste matcherna och det ser inte ljust ut för Derby för tillfället. Man vann visserligen i senaste matchen då man vann mot Coventry med 2-1 men det var på hemmaplan. Före det hade man tre raka förluster. Man är starkare på hemmaplan men när man kommer till bortaplan så spelar man uselt och helt utan självförtroende. Det kommer bli tufft ikväll igen.

Swansea har inga skador men frågetecken för Mark Gower och Garry Monk till den här drabbningen. Det återstår att se om någon av dessa spelar.
Derby saknar Kris Commons och Steven Davies idag. Man har frågetecken för Rob Hulse och Paul Connolly.

Swansea som är ett starkt hemmalag bör vinna den här matchen. Det enda som talar emot är väl att Swansea har svårt att göra mål men senast gjorde man 3 mål och det kan ha gett extra självförtroende hos spelarna. Jag är inte speciellt nervös inför det här spelet som känns givet på förhand.

 

Swansea – Derby
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80 @ Bet365 
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-11-20  20.45

Motivering:
Det är två målsnåla lag som möts och jag tror knappast den här matchen slutar över 2.5 mål. Ett underspel känns givet här. Swanseas mål statistik på hemmaplan är 8-7 medan Derbys på bortaplan är 5-15. Som ni ser så snittar inget av lagen över 1 mål per match och det talar för det här spelet. Swansea har spelat under 2.5 mål i 12 av 16 matcher den här säsongen medan Derby har spelat under 2.5 mål i 7 av 16 matcher den här säsongen. Det är värt att slänga in en slant på det här spelet tycker jag.