Idags bjuds det på fin fotboll från alla Europas hörn. Trots det så avstår jag spel då jag hittat två roligare spel i Engelska Championship. Det handlar om två hemmalag som ska ha goda chanser till seger i sina respektive matcher.

 
Bristol City – Plymouth
Mitt tips: 1
Odds: 1.75 @ Expekt 
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-20   20.45

Det är hemmastarka Bristol City som tar emot bottenlaget Plymouth i denna drabbning. Bristol City spelade 0-0 borta mot Newcastle i matchen före uppehållet och det får ses som en suverän prestation. Före den matchen slog man Blackpool hemma med 2-0. I den senaste matchen i lördags när man tog emot Peterborough slutade matchen 1-1 efter en kvittering i 90:e matchminuten av Peterborough på hörna. Som jag skrev innan så är Bristol City väldigt hemmastarka och man har 4-2-0 som resultatrad med fina 8-3 i målskillnad på dessa matcher. Det är bara Scunthorpe som klarat ta poäng här och då gjorde Scunthorpe mål i 90e minuten då Bristol spelarna redan börjat fira segern, snöpligt. Man har slagit både Middlesbrough och Crystal Palace som båda fått inkassera sina enda förluster på bortaplan mot Bristol. Som ni förstår så har Bristol tappat poäng i två matcher av 6, båda poängtappen har kommit efter att motståndaren gjort mål i den 90e minuten. Snöpligt men hoppas grabbarna lär sig av sina misstag…

Plymouth förlorade med 2-0 borta mot Blackpool i lördags som också det var deras första match efter uppehållet. Före det slog man båda nykomlingarna Scunthorpe och Peterborugh med två uddamålssegrar. I senaste matchen mot Blackpool var laget usla och man skapade nästan ingenting under hela matchen. Blackpool har förövrigt samma hemmastatistik som Bristol City har så det lär inte bli någon lätt match för Plymouth här. På bortaplan har laget 4 poäng av 18 möjliga och det får ses som riktigt dåligt.

Bristol City har inga nya skador att rapportera om. Det är bara Liam Fortune och Brian Wilson som fortfarande är skadade.

Plymouths tränare har sagt i media att det komma ske stora förändringar i laget efter senaste matchen. Laget saknar James Chester som återvänt hem till Manchester United och Kari Arnason, Chris Barker och Reda Johnson är fortfarande borta p.g.a. skador.

Jag bygger den här hemma segern på att Bristol City är det bättre laget och lagen har olika ambitioner i serien. Bristol City slåss för uppflyttning medan Plymouth slåss för att undvika nedflyttning. Bristol City tappar inte mycket poäng på hemmaplan och när man nu möter ett oerhört svagt Plymouth så bör man inte tappa något poäng alls. Matcher som denna måste laget vinna om man ska ha något med toppen att göra i år. Come on you Bristol! 
 


Queens Park Rangers – Reading
Mitt tips: 1
Odds: 1.95 @ Betsson 
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-20    21.00

QPR har en helt okej form med 3 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på de 5 senaste. Förlusten kom på bortaplan mot Swansea och den oavgjorda matchen kom även den på bortaplan mot Newcastle. På hemmaplan är man starka och laget har nu 2 seger och 3 oavgjorda matcher på hemmaplan och en fin fin målskillnad på 12-5. Man har två raka hemmasegrar mot Barnsley (5-2) och Preston (4-0). Den senaste matchen man spelade var mot just Preston som man körde över helt och hållet på hemmaplan. Enligt tränaren så gjorde lagets säsongens bästa insats, inte bara p.g.a. att segern blev så stor utan för att man spelade helt fantastiskt fin fotboll hela matchen. Noterbart är att QPR saknade flera spelare p.g.a. skador och avstängningar och ändå vann man med dessa siffror mot ett topplag, starkt!

Gästerna Reading har inlett säsongen väldigt blekt och har spelat in 10 poäng på 12 matcher vilket är väldigt svagt. Laget ligger på 21e plats i ligan och det är inte acceptabelt för ett lag som Reading. Man underpresterar nästan varje match och i lördags åkte man på stryk på 3-1 borta mot WBA. Matchen före det åkte man på stryk hemma mot Middlesborough med 0-2 och nu väntar ännu en tuff uppgift.

QPR saknar till matchen Martin Rowlands, Lee Cook, Alessandro Pellicori, Hogan Ephraim, Angelo Balanta och Matthew Connolly som alla är skadade. Dock har alla varit skadade en längre tid utom Rowlands som skadade sig förra onsdagen i en landskamp för Irland. Hur som helst så verkade QPR klara sig bra utan honom i senaste matchen mot Preston.

QPR får däremot tillbaka två viktiga spelare till den här matchen. Ben Watson är tillbaka efter sin avstängning och Mikele Leigertwood är tillbaka efter sjukdom.

I Reading har man lite problem i försvaret då Ryan Bertrand skadade sig senaste mot WBA och sedan tidigare är även Matt Mills skadad. Man saknar även Chris Armstrong och anfallaren Simon Church som även dom missar matchen.

QPR får tillbaka ett par spelare här plus att laget är i fin form. Man trivs perfekt på hemmaplan där man de senaste två matcherna har två segrar och 9-2 i målskillnad. Det ska mycket till för att Reading med sin usla form ska kunna ta poäng här. Ettan liras till ett fint odds.