Idag bjuder jag på en match från Frankrike. Det är två lag av helt olika klass som drabbar samman och det ena laget ska under normala omständigheter köra över dagens motstånd.

Marseille – Le Mans
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.12 @ Betsafe
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Marseille är helt klart ett av Frankrikes bästa lag den här säsongen. Man ligger på en fjärde plats i ligan och laget kämpar för att komma ikapp Bordeaux som leder serien, 11 poäng före Marseille. Formen är helt okej efter uppehållet som man haft i Frankrike efter årsskiftet. Man har tagit två raka segrar i båda cuperna i Frankrike plus att man spelade 1-1 mot serieledande Bordeaux på bortaplan i söndags. Riktigt starka insatser och nu spelar man på hemmaplan och här är man starka.

Motståndet Le Mans skrämmer knappast med sin 18e plats i ligan. Laget är det sämsta i serien på bortaplan och på de 9 matcher man spelat på bortaplan den här säsongen så har man förlorat alla 9 matcherna. Lägg därtill den usla målskilladen 3-18. Som ni förstår så handlar det om ett ruskigt dåligt lag, framförallt på bortaplan. I mina ögon finns det inget som talar för att Le Mans ska ha en chans här. Det blir inte bättre av att man idag saknar sin målvakt Ovono och Maiga som är iväg och spelar Afrikanska mästerskapen. Två blytunga avbräck för Le Mans.

Lagen har mött varandra 5 gånger under 2000-talet och det har slutat med 3 segrar för Marseille och de andra två matcherna har slutat oavgjort. Faktum är att Le Mans bara mäktat med att göra 1 mål på dessa 5 matcher. Som ni förstår så trivs laget knappast mot Marseille.

Det enda som talar emot det här spelet är Marseilles oförmåga att göra många mål. Man har bara gjort 10 mål på hemmaplan den här säsongen och det är ca 1 mål per match, det talar lite emot det här spelet och det är troligen därför vi får ett såppas bra handicap odds på matchen. Men jag tvekar inte, jag hugger direkt när vi får ett överodds som detta för nu är motståndet ruskigt dåligt och då bör man vinna med 2 mål eller fler.