Idag tar jag ställning i en stormatch i den Engelska ligafotbollen. Jag kan inte se hur hemmalaget ska förlora det här. Häng på!


Manchester United – Liverpool
Mitt tips: Manchester Utd -1 (Asian Handicap)
Odds: 2.40 @ Paddypower
Insats: 6/10
Spelstopp: 14.30

Båda dessa lagen letar efter formen och dem båda har ett par dåligt genomförda matcher bakom sig. I den här typen av matcher så brukar hemmaplan spela stor roll och på hemmaplan trivs Man Utd fortfarande fantastiskt bra. Man har vunnit 12 av de 13 senaste ligamatcherna på Old Trafford och bara släppt in 4 mål under samma period. Den enda förlusten var mot Chelsea som vann med 2-1 på Old Trafford i april. Faktum är att United har bara förlorat åtta ligamatcher på hemmaplan de senaste 6 åren!

Manchester har inlett med två raka segrar på hemmaplan med 3-0 i båda mot Newcastle och West Ham. I lagets båda bortamatcher så har man tappat ledningen i sista minuten och matcherna har slutat 2-2 mot Fulham och 3-3 mot Everton. Jag tycker man har sett starka ut trots poängtappen och nu är det återigen hemmaplan och här trivs man utomordentligt bra! Noterbart är att laget vilade 10 spelare mot Rangers i onsdags så räkna med att spelarna är taggade för match!

Liverpool har inlett säsongen uselt för att vara ett ”topplag” som många anser dem vara. Jag själv har en annan uppfattning och det är att Liverpool inte alls håller samma klass som de övriga topplagen och jag tror laget får inrikta sig på att slåss om Europa League platserna. Den här säsongen har man bara en vinst i Premier League och den kom efter en dåligt genomförd match mot svaga WBA. Man har mött ett förhandstippat topplag än så länge och det var Uniteds kollega Manchester City. Den matchen blev man totalt utspelade och åkte på storstryk med 3-0. Nu möter man återigen ett topplag och då tror jag det återigen blir storförlust. I övrigt har Liverpool tagit sig vidare i Europa League med vissa problem då man inte direkt imponerade när man slog ut Rabotnicki och Trabzonspor.

Manchester United saknar Carrick och Valencia till den här matchen. Positivt är att Ferdinand och Wes Brown är tillbaka på allvar igen.
Liverpool skanar Aurelio och slitvargen Dirk Kuyt till den här matchen.

Idag är det dags för Wayne Rooney att kliva fram och visa vägen och se till att United vinner den här matchen. Jag tror att Wayne kommer vara supertaggad till den här matchen och det bör räcka som tändvätska för honom. Han gör mål och United vinner!