Idag bjuder jag på en dubbel från engelska Premier League.

Aston Villa – Stoke (Aston Villa vinner)
Arsenal – Hull (Arsenal vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 2.40 @ Betsafe
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00

Aston Villa – Stoke
Aston Villa är i storform och man har 7 raka utan förlust nu varav 5 av dessa har slutat med seger. De tre senaste matcherna har slutat med seger och då ska man tänka på att man spelat två raka bortamatcher mot extremt hemmastarka lag i Sunderland och Manchester United. Aston Villa som normalt är starkare på hemmaplan än bortaplan bevisar nu att man har i toppen att göra när man även börjat vinna tuffa matcher på bortaplan. Nu väntar hemmaplan i eftermiddag och resultatraden 5-2-1 och 16-6 i målskillnad talar till Aston Villas fördel.

Stoke som kommer på besök har det jobbigt nu. 3 raka matcher utan seger nu och man har spelat riktigt uselt i mina ögon. Senaste matchen låg man under 2 gånger hemma mot Wigan men man lyckades kvittera två gånger om och före den matchen mötte man Arsenal på bortaplan och man blev totalt utspelade. Det fanns ingen tendens till offensivt tänkande hos Stoke och med den inställningen i eftermiddag så får man stora problem! Bortaspelet har inte fungerat riktigt i år heller och 1 seger på 8 omgångar är inte särskillt tillfredställande. Man har bara gjort 4 mål på dessa 8 matcherna och när man nu möter ett formstarkt Aston Villa på bortaplan så är chansen att man blir nollade stor. Kan vara en bra ide att spela att Aston Villa håller nollan för den som vill.

Aston Villa saknar bara de tidigare skadade Bouma och Davies idag medan Stoke saknar Faye som är skadad. Hull har även ett tungt avbräck i backlinjen då Robert Huth är avstängd idag.

Arsenal – Hull
Arsenal är mycket fin form och poängtappet i senaste matchen på bortaplan mot Burnley är inget jag oroar mig för direkt. Burnley är ett extremt starkt hemmalag som spelar med stort självfötroende och ett sådant lag är aldrig lätt att slå. Före den matchen slog man Liverpool på Anfield i en jämn match och man visade att trots alla lagets skador så är man att räkna med. Arsenal har 6 segrar och bara 1 förlust (Chelsea 0-3)  på hemmaplan, målskillnaden skrivs till fina 22-7. Man snittar alltså 3 mål per match på hemmaplan och när man nu möter ett extremt bortasvagt Hull så ska chansen vara mycket bra att man vinner med 2 mål eller fler.

Hull är Premier Leagues näst svagaste bortalag, bara Burnley är sämre på bortaplan. Hull har bara lyckats skrapa ihop 2 poäng på 8 matcher på bortaplan den här säsongen och det är ruskigt dåligt. Målskillnaden 5-21 gör inte saken bättre för laget. Jag kan inte se hur Arsenal inte ska vinna den här matchen komfortabelt med minst 2 mål.

Arsenal har som alla vet ett jobbigt skadeläge i truppen och det förvärrades ytterligare då Cesc Fabregas har en lättare skada i baksida lår och missar matchen. Man saknar sedan tidigare de tre vänsterbackarna Gael Clichy, Kieran Gibbs och Armand Traore. Tomas Rosicky har likt Cesc Fabregas problem med baksida lår och finns inte med i truppen. Robin van Persie är opererad och långtidsskadad och anfallskollegan Nicklas Bendtner är ljumskskadad. Johan Djourou är borta resten av säsongen med en knäskada. Trots detta så ska man ha mycket god chans att köra över Hull ikväll.

Hull är helt skadefria och ställer upp med bästa laget ikväll.

Aston Villa – Stoke
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.20 @ Betsafe
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00

Testar även handicap spelet på den här matchen. Aston Villa känns mycket starkare än Stoke för dagen och 2.20 är ett mycket bra odds!