Tiden går fort, sommaren är snart över men det betyder att desto fler av de större ligorna drar igång med respektive Europa cuper. Idag har vi ett stort utbud av matcher och jag har fastnat för två av dem.

Wigan – Wolverhamtpon
Mitt tips: 1
Insats: 7/10
Odds: 1.73 @ Betsson
Spelstopp: 2009-08-18 20:45

Premier League match där båda lagen har fått sina premiärer avklarade. Wigan spelade borta mot Aston Villa och vann med klara 2-0 över dem och i ärlighetens namn hade det lika gärna kunnat bli 3 eller 4-0 om man förvaltat sina chanser bättre. Wigan chocköppnade med högpress, kortpassningsspel och bra bollkontroll vilket resulterade i att Villa spelarna fick jaga mycket boll. Wigan spelarna vann mycket boll på mittfältet med sin höga press och det gav utdelning till slut och Wigan kunde inkassera 3 poäng i premiären.
Wolverhamtpon som är nykomlingar i Premier League i år mötte West Ham på hemmaplan och där fick man stryk med 0-2. Man ska dock ta med i tankarna att Wolves gjorde en spelmässigt helt okej match. Tyvärr var man väldigt ineffektiva medan West Ham var raka motsatsten och hade en hel del väldigt giftiga kontringar som Wolves försvaret hade problem med. Ingen bra start i högsta divisonen för Wolves som får kämpa vidare.

Wolves fick sin bäste målgörare Ebanks-Blake skadad i förra matchen och han medverkar troligen inte här vilket är ett tungt avbräck för Wolves. Mest troligt nu är att Wolves kommer med ett defensivt spelsystem liknande 4-5-1 till den här matchen och man är nöjda med en poäng. Frågan är om Wigan är nöjda med en poäng? knappast. Här går man för seger i hemmapremiären inför fullsatta läktare. Wolves kommer få det tufft.

Wigan såg ut som ett helt nytt lag mot Villa och man spelade offensiv och fin fotboll. Med spelare som Koumas, N’Zogbia och Rodallega i toppform ska man inte ha några problem att avfärda nykomlingarna här. Jag tror Wigan kommer spela ut Wolves som kommer backa hem med hela laget. Men då Wolves försvar inte imponerar på mig, varken i år eller förra säsongen så tror jag Wigan inte kommer ha några problem att få hål på dem.

 

Scunthorpe – Middlesbrough
Mitt tips: 2
Insats: 5/10
Odds: 2.25 @ Expekt
Spelstopp: 2009-08-18 20:45

Båda lagen har spelat två matcher vardera och Scunthorpe har en seger och en förlust på dessa matcher. Scunthorpe är nykomlingar i år och premiären slutade inte helt överraskande med en 4-0 förlust mot svårspelade Cardiff och det var inte mycket att säga om. Matchen därefter spelade man hemma mot Derby vilket resulterade i en seger med 3-2. Det är svårt att säga något om den matchen då Scunthorpe kanske spelade på sina högsta kapacitet och gjorde det bra medan motståndet Derby underpresterade enormt och ändå blev siffrorna så jämna.
Middlesbrough i sin tur som blev nedflyttade från Premier League föregående säsong har spelat jämnt och bra inledningsvis. Man har en seger och en oavgjord match så här långt och målvakten Bradley Coyne har gjort det bra och hållt nollan båda matcherna. Man har mött topptippade Sheffield United hemma vilket slutade 0-0 och nu i lördags spöade man hemmastarka Swansea med hela 3-0 på bortaplan.

Scunthorpe kommer som sagt från League One och det märks inte minst på spelarmaterialet som inte håller någon högre klass och till den här matchen får man klara sig utan mittbacken Mirfin vilket kommer bli kännbart.
Middlesbrough som flyttades ned från Premier League har fått behålla större delen av sin trupp och det har man märkt i de senaste matcherna. Mer än halva laget består av spelare som normalt håller Premier League klass och i den här matchen ska det vara klass skillnad lagen emellan.

Det känns som att Middlesbrough har större chans att vinna den här matchen än vad man hade i lördags då man tvålade dit Swansea med hela 0-3 på bortaplan. Det här en kul och spelbar tvåa i mina ögon.