NEC gjorde precis vad som förväntades igår när man vann mot Willem II. Idag tar vi nya tag och jag har hittat ett bra spel i den Svenska Superligen i innebandy. Häng på!

Warberg – Helsingborg
Mitt tips: Över 10.5 mål
Odds: 2.05 @ Ladbrokes
Insats: 6
Spelstopp: 19.00

Vi har ett hett västkustderby framför oss ikväll då Warberg tar emot Helsingborg. Hemmaoddset ligger runt 1.50 och det lockar knappast. Här spelar jag istället överspelet då det mesta talar för det ikväll. Jag såg Warbergs match mot Storvreta på plats i måndags och man såg att trion Emanuelsson, Svensson och nyförvärvet Johan Andersson stortrivdes tillsammans. Man skapade farliga målchanser i varje byte man gjorde och om resten av laget haft lite mer skärpa så hade man kört över Storvreta som i stort sett bara satsade på kontringar. Warberg har bäst formkurva i Superligan för tillfället och med storspelarna i toppform så räknar jag med att man öser in mål ikväll. Det enda lilla orosmolnet är det något oroande försvarsspelet som man visade upp mot Storvreta. Det var många felpass och mycket slarv i markeringsspelet och om Helsingborg kan utnyttja det bättre än Storvreta så lär man göra många mål ikväll.

Helsingborg kommer från två raka förluster men man har bara 5 poäng upp till Warberg på fjärdeplatsen och en seger här är mycket viktig för Helsingborgarna. Man måste höja sig ett par nivåer för att ha en chans i dagens match men det är knappast några problem då det är ett västkust derby. Helsingborg kommer även med en supporterbuss som ska utmana Warbergs klack så nog lär det bli bra tryck i Sparbankshallen ikväll och självklart vill båda lagen bjuda publiken på härlig innebandy.

Warberg har ett fint snitt på ca 6 mål per match på hemmaplan medan Helsingborg snittar ca 5 mål per match på bortaplan. Även det talar för överspelet i dagens match.

Tidigare resultat mellan dessa lag:

09-10-09 FC Helsingborg – Warberg IC 7 – 6
08-12-26 FC Helsingborg – Warberg IC 4 – 6
08-09-18 Warberg IC – FC Helsingborg 9 – 4
08-02-06 Warberg IC – FC Helsingborg 6 – 5
07-11-05 FC Helsingborg – Warberg IC 6 – 7
07-03-11 Warberg IC – FC Helsingborg 9 – 8

Som ni ser så har matcherna mellan Warberg och Helsingborg en tendens att sluta med mycket mål och jag tror inte det blir något undantag ikväll. 2.05 på det här överspelet måste bara spelas!