Formen är mycket bra nu och jag bjudit på vinnande spel i mina tre senaste inlägg nu. Vi fortsätter med den trenden tycker jag och idag har jag en mycket fin hockeydubbel att spela på. Matcherna kommer ifrån Allsvenskan och jag tycker det finns stor anledning att spela på den här.

Almtuna – Oskarshamn (Almtuna vinner)
Västerås – Sundsvall (Västerås vinner)
Odds: 2.20 @ Betsafe
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-11-18  19.00

Almtuna – Oskarshamn
Här har vi ett ruskigt hemmastarkt lag som möter ett väldigt dåligt bortalag och redan här talar det mesta för hemmasegern. Almtuna har 7 segrar av 9 möjliga på hemmaplan medan Oskarshamn har 2 segrar av 9 möjliga på bortaplan. Då förstår ni skillnaden här men det finns bra mycket mer som talar till Almtunas fördel här.

Almtuna är i storform och har 5 segrar på de 6 senaste matcherna, enda förlusten kom på bortaplan mot AIK. Stort plus för Almtuna här. Hemmaformen är på topp den också då man har 4 raka segrar och tilläggas bör att segrarna är tagna mot bland annat Malmö och AIK. Som ni förstår är Almtuna väldigt starka på hemmaplan och man är i storform. De två senaste matcherna Almtuna har spelat har slutat 4-0 borta mot Björklöven och 2-0 hemma mot Malmö så man är starka defensivt också.

Oskarshamn har det jobbigare då man har två raka förluster bakom sig mot bottengäng som Örebro och Björklöven. Om ni inte vet det så ligger Oskarshamn förövrigt näst sist i tabellen och självförtroendet är i botten hos laget. Man är något starkare på hemmaplan men när man nu spelar på bortaplan är det inte mycket som talar till lagets fördel. På bortaplan har man två raka förluster och 2-7 i målskillnad. Nu möter man ett lag som är klasser starkare än de två lagen man nyligen fått stryk mot. Det lär bli tufft för Oskarshamn ikväll.

De tre senaste åren lagen har spelat mot varann på Almtunas hemmaplan har slutat med 3 raka segrar för Almtuna som brukar ha lätt för Oskarshamn. Förra säsongen vann Almtuna den här matchen med hela 6-0.

Inget av lagen har några nämnvärda skador.


Västerås – Sundsvall
Västerås har två raka förluster bakom sig och nu har man ett gyllene läge att vända på trenden. Dels spelar man på hemmaplan där man har gratis inträde ikväll för att fylla upp hallen och dels möter man ett uselt Sundsvall som är helt ur form.
 

Västerås är som dag och natt hemma och borta för tillfället. På bortaplan har man 6 raka förluster medan man på hemmaplan har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna. Faktum är att man nu har tre raka segrar bakom sig och man spelar som ett helt annat lag på hemmaplan. Idag spelar man på hemmaplan och det mesta talar för ännu en hemmaseger!

Sundsvall har det oerhört jobbigt nu. Man har dragits med svininfluensa i truppen och är nu uppe i 6 raka förluster. Man har inte vunnit efter full tid på 9 raka matcher och det är total kris i laget. På bortaplan har man bara tagit två segrar den här säsongen. Man har fyra raka förluster på bortaplan och 5-15 i målskillnad på dessa matcher. Man ligger sist i Allsvenskan och det ser inte bra ut för Sundsvall…

Lagen har mött varandra 6 gånger på Västerås hemmaplan de senaste 4 åren. Det har slutat med 6 raka segrar för Västerås. Förra säsongen vann Västerås med hela 9-1 i den här matchen och man visar gång på gång att man har lätt för Sundsvall på hemmaplan!

Västerås har frågetecken för ett par spelare inför kvällen som kommer att testas sent. Spelarna är Sebastian Ström, Christian Larrivée, Peter Öberg och Andreas Valdix

Sundsvall har det fortfarande ganska jobbigt på skadefronten och faktum är att man är så dumma att man lånade ut sin kanske bästa målvakt Joakim Lundström till Timrå så att han kunde stå vid sidan i Timrås match mot Södertälje. Osäkert om han spelar idag eller inte då Sundsvall har rullat på två målvakter hela säsongen. Lundström har hur som helst högst räddningsprocent målvakterna emellan. Man saknar även Niklas Öhman, Fredrik Mannström och Mikael Brancalion som är skadade. Det är stora frågetecken för Oscar Johansson, Sebastian Segerstam och Petter Näslund, alla testas sent. Fortfarande bekymmer för Sundsvall alltså.  

Dubbel:
Almtuna – Oskarshamn (Almtuna vinner med 2 mål eller fler)
Västerås – Sundsvall (Västerås vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 3.15 @ Unibet
Insats: 2/10
Spelstopp: 2009-11-18  19.00

Testar även ett handicap spel på båda matcherna. Två starka hemmalag som möter seriens två sämsta lag. Då finner jag värde i ett handicap spel till 3.15 hos Unibet!