Idag hämtar jag mitt spel från Sverige och Allsvenskan. Jag tror starkt på ett lag och trycker in!


Elfsborg – Helsingborg
Mitt tips: 1
Odds: 2.10 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Elfsborg visade upp en härlig offensiv i senaste hemmamatchen mot Åtvidaberg då man vände ett 0-1 underläge till en enkel 4-1 seger. Före det har man varit upp och ned men formen på hemmaplan har varit densamma genom Allsvenskan. Man är starka här och 9-4-0 som resultatrad är helt okej. Målskillnaden 35-10 är ruskigt imponerande och Helsingborg kommer få sig en tuff match i guldstriden. Elfsborg slåss för Europa platsen och med 2 poäng upp till Örebro så måste man vinna här. Det kommer vara ett heltaggat Elfsborg som tar emot Helsingborg på Borås Arena ikväll.

Helsingborg visade senast prov på guldfrossa då man förlorade på hemmaplan mot svaga Gais med 0-1. Har man minsta tendes till guldfrossa här ikväll så åker man på stryk. Jag tror tyvärr för HIFs del att det kommer vara mycket nerver i bortalaget ikväll och det kommer bli deras fall och Elfsborg tar tre välbehövliga poäng samtidigt som Malmö FF tillfälligt kan andas ut i guldstriden.

Historiken talar för klar fördel Elfsborg. Helsingborg har aldrig vunnit på Borås Arena och man har aldrig ens lyckats göra mål på Elfsborgs nya arena. Man har spelat 6 matcher där och det har slutat med 4 segrar för Elfsborg och 2 matcher har slutat oavgjort (0-0). Klar fördel Elfsborg!!

Skade/Avstängningsläget i lagen:
Elfsborg saknar ordinarie backen Martin Andersson och det är även oklart huruvdida Anders Svensson kommer delta eller inte då hans fruga väntar barn. Sedan tidigare är Fredrik Berglund och Jari Ilola långtidsskadade.

Helsingborg saknar inför matchen mittfältarna Mattias Lindström och Ardian Gashi som båda är avstängda. Lägg därtill Erik Wahlstedt, Joel Ekstrand, Hannu Patronen och Fredrik Liverstam som alla missar matchen p.g.a. skador. Ni som känner till Helsingborgs lag ser att de flesta av spelararna som saknas idag är defensiva karaktärer. Tungt för HIF som möter seriens målgladaste hemmalag! Skadorna plus HIFs väntade guldfrossa gör att jag spelar Elfsborg i den här matchen då man är urstarka hemma på Borås Arena!