Vi har en härlig lördag framför oss med matcher från hela Norden idag. Jag har hittat ett bra spel i vårt grannland Norge. Häng på!

Vålerengen – Kongsvinger
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.70 @ Unibet
Insats: 7/10
Spelstopp: 17.00

Vålerengen – Kongsvinger
Mitt tips: Handicap (0-2) 1
Odds: 2.88 @ Paddy Power
Insats: 3/10
Spelstopp: 17.00

Toppen mot botten här och det ska inte vara något snack här egentligen. Det kommer vara spel mot ett mål och Vålerengen har en vass offensiv medan Kongsvingers försvar är oerhört darrigt. Jag tror utan tvekan Vålerengen ska ha goda chanser att vinna den här matchen med 2 mål eller fler. På hemmaplan den här säsongen har Vålerengen 5-2-0 som resultatrad och imponerande 18-4 i målskillnad. Vålerengen visade prov på mycket stark lagmoral senast mot Odd Grenland på bortaplan då man vann med 2-1. Odd Grenland tog ledningen i den 64e minuten och det såg mörkt ut för Vålerengen i den 76e minuten kom kvitteringen och bara 2 minuter efter kom segermålet, riktigt starkt. Nu väntar enklare motstånd och jag tror vi har en överkörning på gång. Före matchen mot Odd Grenland har laget två raka krossar av Lilleström på bortaplan med 4-1 och Haugesund på hemmaplan med 5-2 så räkna med att laget går för fullt genom hela matchen även här.

Kongsvinger är verkligen nere för räkning! Man har nu förlorat 4 av de 5 senaste matcherna varav samtliga förluster har slutat med förlust med 2 mål eller fler vilket verkligen talar för det här spelet. Den matchen som inte är en förlust av de 5 senaste är ett oavgjort resultat i cupen mot Nybergsund som tillhör de lägre serierna i Norge. Riktigt uselt av Kongsvinger med andra ord. Kongsvinger ligger näst sist i tabellen och kämpar för överlevnad. Man har en usel bortastatistik då man har 2-0-6 som resultatrad och 5-18 i målskillnad. Normalt sett förlorar man den här matchen med fler än 2 bollar så spelet känns mycket bra!

Vålerengen får tillbaka vasse Shelton här men fortsatt skadade är Kongshavn och Madsen. Kongsvinger har fler spelare på skadelistan då man saknar Ryen, Månsson, Sturød, Linnes och Krogh Gerson som alla med största sannolikhet missar matchen. Tungt för Kongsvinger som redan har en tunn trupp.