Vi har satt allt hittils i VM och idag bjuder jag på ett nytt spel. Grekland möter Nigeria och jag har saken klar för mig. Det ena laget var uselt i premiären och jag har hittat ett spelvärt spel. Häng med!


Grekland – Nigeria
Mitt tips: Grekland att göra mål? NEJ
Odds: 2.05 @ Betsson
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Grekland var usla mot Sydkorea senast. Offensiven var rent ut sagt värdelös och med forwards som Angelos Charisteas, Theofanis Gekas och Giorgios Samaras blir det svårt framåt när de ställs mot starka försvarare. Dessa spelare är gamla och deras ”bästföredatum” har gått ut för ett par år sedan. Greklands tränare Otto Rehagel måste visa fingertoppskänsla och slänga in yngre förmågor i en stor turnering som denna.  Man har aldrig lyckats göra mål i ett VM och jag tror man får vänta ytterligare på det målet även efter den här matchen.  

Nigeria gjorde en helt okej insats mot Argentina senast. Man var mycket organiserade i försvarsspelet och kunde stundtals få stopp på de argentinska attackerna. Mittbackarna Yobo och Shittu visade styrka i luftduellspelet vilket kommer att behövas mot grekiska forwards. Grekerna är väl kända för att backa hem med hela laget och satsa på kontringar samt. fasta situationer. Men idag möter de grekiska spelarna ett Nigeria som är starka i luftrummet och då blir det återigen svårt att göra mål.