FC Zenit begick inga misstag igår utan vann komfortabelt och därmed satt spelet. Idag har jag en ny hemmavinnare som bör vinna den här matchen utan problem. Spelet är hämtat från Tjeckien!

Viktoria Plzen – Brno
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.90 @ Expekt
Insats: 8/10
Spelstopp: 15.00

Plzens formkurva pekar rakt uppåt och man kan stoltsera med 10 raka segrar i ligaspelet. Enda poängtappet den här säsongen kom på hemmaplan mot topplaget Sigma Olomouc i premiären. Efter det har man alltså vunnit samtliga matcher vilket tyder på att laget spelar med ett enormt självförtroende. Man stortrivs på hemmaplan där man har 4-1-0 som resultatrad och mycket fina 16-4 i målskillnad! På söndag ställs man mot seriens sämsta lag och då bör väl segerchanserna vara mycket goda! För er som är oroliga för att laget slutar spela om de leder med 1-0 så bör ni ta en titt på Plzens fina hemmafacit. Näst senaste hemmamatchen var mot Usti Nad som är nästjumbo i serien och den matchen vann Plzen med hela 7-0 på sin hemmaplan. Liknande siffror här också?

Brno är som ni förstår ruskigt dåliga och man spelar helt utan självförtroende. Formen såg ut att vara på väg uppåt efter att man slog 5e placerade Teplice på bortaplan och följde sedan upp det med en seger hemma mot extremt bortasvaga Bohemians. Men så blev inte fallet för sedan spelade man en bortamatch i den inhemska cupen mot ett lag från de lägre divisionerna och den matchen slutade 2-2 men Brno tog sig vidare via straffar. Ingen stark insats direkt och efter det åkte man på stryk med 3-1 borta mot Liberec och det följdes upp av en hemmaförlust mot normalt sett bortasvaga Kralove som tog årets första bortaseger. Brno är alltså tillbaka på ruta ett igen och formen är dunkel och spelarna får inte det egna spelet att fungera.

Något som definitivt talar för det här spelet är Plzens hemmastyrka kontra Brnos svaga bortafacit. Brno har tagit 3 poäng av 15 möjliga på bortaplan vilket innebär 1-0-4 som resultatrad. Man har 3-11 i målskillnad och noterbart är att man förlorat 3 av de 4 matcherna med 2 mål eller fler. Man trivs verkligen inte på bortaplan och det märks tydligt när man stundtals blir utrullade av lag från de lägre divisionerna i den inhemska cupen. 1-2 mot Rosice och 2-2 mot Ovcary imponerar knappast då båda dessa lagen ligger i division 2…

Plzen har i skrivande stund inga nya skador eller avstängningar. Det är dock en handfull spelare som vilade i cupmatchen senast som kommer till spel igen pigga och utvilade vilket är ett stort plus!
Brno har jag ingen info om skadeläget tyvärr.