I väntan på kvartsfinalerna i VM imorgon så bjuder jag på ett överspel idag. Två offensivt starka lag som drabbar samman och det mesta talar för över 2.5 mål i den här matchen! Häng på!

(Svenska cupen)
Hammarby IF – IF Elfsborg
Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 1.88 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Hammarby har verkligen kommit igång och senast krossade man Landskrona med 4-1. Man har verkligen fått igång Hallenius och Helg som kompletterar varandra väl och som börjat göra mål. När de kommit igång har även segrarna staplats upp och nu ställs man mot tuffaste utmaningen hittills den här säsongen och självklart vill Bajen bevisa att man håller allsvensk klass genom att slå Elfsborg. Hammarby ställer upp med bästa tänkbara startelva och självklart går man för seger, man har inget att förlora!

Elfsborg satsar alltid på Svenska cupen och man kommer till spel med bästa tänkbara lag till den här matchen. Inställningen är självklart vinst och Elfsborg tränare säger så här inför matchen:
- ”Ingen risk för underskattning. Vi såg deras senaste match mot Landskrona där det blev vinst med 4-1 och Hammarby såg ruskigt bra ut så vi kommer inte spara på krutet. Bra försvar är nyckeln imorgon men naturligtvis satsar vi som vanligt på fint kombinationsspel och många målchanser”

Elfsborg har haft spelat två träningsmatcher under VM-uppehållet och där har man slagit Malmö FF och Stabaek så räkna med ett heltaggat Elfsborg. Laget har även ett par nya spelare på ingång, den suveräne mittbacken Jon Jönsson är redan klar för klubben och han kommer finnas med i dagens trupp. Ännu en hemvändare är nu klar för Elfsborg, ytterbacken Andreas Klarström har skrivit på för klubben men är inte spelklar till den här matchen. Med största sannolikhet är även den danske landslagsmålvakten Jesper Christiansen inom kort klar för klubben så det är mycket som händer i Boråsklubben för tillfället. Man har sålt Emir Bajrami och lånat ut reservmålvakten Abbas Hassan till Norrköping och enligt säkra källor letar redan förstemålvakten  Ante Covic efter en ny klubbaddress. Detta kan leda till mycket okoncentration hos målvakterna vilket leder till sämre insatser och det talar för överspelet här.

Elfsborg kommer till spel utan Fredrik Berglund, Teddy Lucic, Johan Sjöberg, Stefan Ishizaki och Jari Illola. För er som känner till Elfsborgs trupp så ser ni att endast Teddy Lucic har varit av större betydelse den här säsongen men den luckan har man täppt igen med Jon Jönsson nu så Elfsborg kommer till spel med ett starkt lag. Ishizaki har kommit igång och börjat träna med laget igen vilket gör att kampen bland yttermittfältarna hårdnar till och jag kan även nämna att Elmin Kurbegovic har kommit tillbaka till klubben efter en utlåning till Italien och det gör att även kampen om innermittfältsplasterna hårdnar. Alla vill visa varför just dom ska starta mot Örebro som man möter i första omgången efter uppehållet.

Båda lagen vill vinna den här matchen och det kommer finnas otroligt mycket motivation på planen. Hammarby vill bevisa att man är bättre än Superettan och man kommer ge järnet för att vinna den här matchen och samtliga spelare vill visa upp sig för de allsvenska lagen vilket bäddar för offensiv fotboll. Elfsborgs spelare har en otroligt svår konkurrens situation och det gäller att man presterar 100% varje match för att behålla sin startplats och Elfsborg är ett offensivt lag. Som ni förstår så lär det spelas offensiv fotboll på Söderstadion ikväll och räkna med flera mål från Elfsborg sida, det återstår att se om Bajen kan mäta sig med allsvenska Elfsborg.