Ny dag, nya möjligheter. Det är ganska magert utbud av matcher idag för att vara en söndag men jag tror mig ha hittat två klara hemmavinnare ikväll. Jag har hittat mina matcher i Superettan och i Franska högsta ligan.

Mjällby – Syrianska
Mitt tips: 1 / (hcp 0-1) 1
Insats: 8/10 / 6/10
Spelstopp: 17.55

Mjällby är inne i en otroligt bra form och man fullkomligt leker med lagen i Superettan. Man har nu 10 raka segrar och smått otroliga 28-3 i målskillnad på dessa 10 matcher. På hemmaplan har man 7-1-1 och 29-6 i målskillnad så det går inte klaga på heller. Man leder Superettan överlägset då serietvåan Åtvidaberg ligger hela 11 poäng bakom.
På de senaste fem matcherna har Syrianska tagit 5 poäng genom vinst mot Vasalund med 2-1 och oavgjort mot Vasalund (1-1) och tabelltvåan Åtvidaberg (2-2). Det har blivit förlust mot bottenlagen Sirius (3-1) och Trollhättan (3-2). Det är ingen form som tilltalar mig speciellt mycket, än mindre när man förlorade mot bottenlagen på bortaplan.

Mjällby får tillbaka Juan Robledo från avstängning och man har inga nya skador eller avstängningar att rapportera om.
Syrianskas interna skytteliga leds överlägset av Michael Mensah på 9 mål. Men Mensah lär dock inte öka på sin målskörd mot Mjällby då han är avstängd. Dessutom är Rabi Elia avstängd.

Mjällby håller redan allsvensk klass och ska avfärda ett lag som Syrianska mycket enkelt och hemmasegern känns gjuten. Mjällbys forwards Markus Ekenberg är stekhet för tillfället och öser in mål. Hittills har det blivit 15 mål och skytteliga ledning. 

Marseille – Lille
Mitt tips: 1 / (hcp 0-1) 1
Insats: 8/10 / 6/10
Spelstopp: 20.55

Båda lagen har sina premiärer avklarade och Marseille vann sin med 2-0 på bortaplan mot Grenoble medan Lille överraskande fick stryk på hemmaplan mot Lorient där man är erkänt svårslagna . Inte den bästa öppningen för Lille. Inte blir det lättare när man nu ställs mot guldkandidaten Marseille på bortaplan.
Faktum är att matchen kommer att spelas på neutral plan på Stade de la Mosson i Montpellier som är en väldigt vacker en arena. Det kommer in 32.950 åskadare på arenan och det fanns knappt tusen platser kvar imorses så lita på att Marseilles supportar finns på läktarna för att stödja sitt lag. Matchen flyttas p.g.a. att två personer dog på arenan i samband med scenbygget till Madonnas konsert. Därför pågår nu en utredning vilket omöjliggör spel där.

Lille har sålt Bastos som var en av deras bästa spelare förra säsongen till Lyon. Det märktes i senaste matchen att han saknades.

Skademässigt får Marseille får klara sig utan mittfältaren Lucho Gonzalez medan Lille har en helt skadefri trupp.

Marseille hade en helt suverän försäsong där man spelade mycket bra fotboll och rullade ut de flesta lagen och på 6 matcher vann man 4, spelade lika 1 och förlorade 1 match. Man är tippade att vinna serien av många experter och man bär en stor press på sig. Man har ett stjärnlag och Lille ska inte ha något att hämta i den här matchen och Marseille kan inkassera ytterligare en tre poängare ikväll.
Tips:
Båda matcherna har ganska lågt odds och därför föreslår jag att man spelar en dubbel på dem. Man får nog ett odds på mellan 2.20-2.60 på diverse sidor om man bara spelar resultat. Väljer man handicap kan man komma upp mycket bättre odds.