Ikväll bjuds vi på toppfotboll från Champions League och jag har saken klar för mig. Häng på!


Chelsea – Inter
Mitt tips: 1
Odds: 1.63 @ Betsson
Insats: 8 Units
Spelstopp: 20.45

Chelsea bevisade i derbyt senast att förlustmatchen mot Man City bara var en plump i protokollet. Man bokstavligt talat körde över West Ham senast på Stamford Brigde då man vann med 4-1. Idag väntar ett något tuffare motstånd då Inter kommer på besök. Men det skrämmer inte mig i särskilt mycket då jag anser Chelsea vara flera klasser starkare än Inter. Det spelas två olika typer av fotboll i England och Italien och den skillnaden märkte man inte minst när Man Utd körde över Milan förra veckan. Förra matchen anser jag att Chelsea var det starkare laget genom hela matchen men samtidgt var Inter oerhört effektiva i sina avslut och gjorde att man vann. Vaknar bara Drogba och Anelka på rätt sida idag så är saken klar.

Inter har det tufft i Serie A för tillfället och senast åkte man på stryk med 3-1 borta mot Catania och före den matchen fick man bara 0-0 hemma mot Genoa. Det är inget som imponerar och man måste höja sig flera nivåer för att ha en chans idag. Laget blev utrullade på sin hemmaplan och det lär man bli även här och på något sätt kändes det som att laget trivdes med det. Man körde men oerhört snabba omställningar senast mot Chelsea och det verkade vara ett lyckat koncept. Tyvärr för Inters del så lär Ancelotti ha full koll på dessa nu och Chelsea kommer avstyra dem tämligen enkelt. Det enda som skrämmer mig är Italienska lags styrka att döda matcher, dvs. att låta tiden rulla iväg och backa hem med alla 11 spelare vilket innebär att inga luckor ges till Chelsea.

Skademässigt så har Chelsea det väldigt tungt på pappret inför matchen. Förste och andre målvakten (Chech och Hilario) saknas i kvällens match och tredje målvakten Turnbull får chansen i målet. Jag ser inte det som något stort minus då det jag sett av denne målvakten är mycket bra och idag lär han få hela Stamford Brigde bakom sig och då lär han höja sig ett par nivåer. I övrigt saknas Essien, Bosingwa, Ashley Cole och Deco.
Trolig starelva för Chelsea: Turnbull; Ivanovic, Terry, Carvalho, Zhirkov; Ballack, Lampard, Mikel; Anelka, Drogba, Malouda. Som ni ser så är det här ett urstarkt lag och med Malouda i absolut toppform på kanten så lär Drogba och Anelka få flera chanser att avgöra på hans fina inlägg.

Inter har Cristian Chivu och Mario Balotelli skadade medan Davide Santon osäker på spel i kvällens match. Trolig startelva för Inter är: César; Maicon, Lúcio, Samuel, Zanetti; Stankovic, Cambiasso, Motta; Sneijder; Milito, Eto’o. Även denna startelva ser mycket stark ut på pappret men frågan är hur Lucio trivs med en hel arena emot hans filmningar. Förra matchen hade han hela arenan med sig då han låg och vred sig i varje duell, nu blir det andra tongångar på publiken och då lär inte domaren blåsa varje gång han faller och då kan det bli farligt. Han var starkare än Drogba senast men idag lär han få ta ett kliv bakåt och då vinner Chelsea!

Chelsea – Inter
Mitt tips: Flest offside: Chelsea
Odds: 2.25 @ Nordicbet
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45

Det här spelet känns solklart! Chelsea lär pressa på Inter genom hela matchen och när det är spel mot ett mål så känns det uppenbart att Chelsea kommer dra på sig flest offside. Det känns ännu bättre när man vet att Drogba och Anelka alltid ligger precis på gränsen i sina löpningar och är det en riktigt petnoga linjeman så lär offsiden rinna iväg. Inter lär köra på långbollar och rensningar och då lär man inte dra på sig särskilt många offside. Ett mycket bra spel i mina ögon!