Idag har jag hittat ett bra spel i Europa League. Ena laget visar bra form medan det andra laget har en nedåtgående formkurva. Det här spelet känns givet i mina ögon!


Everton – Sporting
Mitt tips: 1
Odds: 1.73 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.45

Everton besegrade självaste Chelsea i senaste matchen och det lär ge laget en rejäl boost av självfötroende inför den här matchen. Man saknade Fellaini mot Chelsea och han saknas även idag men som ni förstår så klarade man sig bra utan honom senast. Stort plus är att man har Arteta spelklar och han är otroligt viktig för Everton. Formen är dessutom mycket bra hos Everton som har 4 segrar på sina 5 senaste matcher i Premier League. På hemmaplan trivs man dessutom riktigt bra då man har 4 raka segrar i Premier League. Segrarna är tagna mot betydligt tuffare lag än Sporting då man vunnit mot bland annat lag som Chelsea och Manchester City.

Sporting har det betydligt tuffare hemma i Portugal då man har 5 raka utan seger nu varav 4 av dessa matcher är förluster. Nu väntar ett formstarkt lag från Premier League och då lär det inte bli lätt för Sporting. Sporting har det jobbigt nu som sagt och Klubbordföranden Bettencourt kritiseras hårt för att ha övergivit laget under dessa två extremt viktiga veckor för att åka på semester. Samtidigt som han efter semestern mer eller mindre gjorde officiellt att tränaren Carvalhals framtid var osäker. Riktigt dålig stil av honom och lär påverka inte minst tränaren Carvahl som inte känner något förtroende från klubbledningen.

Carvalhal har alla spelare tillgängliga förutom nyförvärven João Pereira och Sinama-Pongolle som inte kan spela då dom spelat i Europa League för sina förra klubbar.

Det här känns som en match som Everton bör vara det starkare laget. När man dessutom har bättre form och möter ett lag som är i en liten kris så tror jag mycket på det här spelet.