Formen sitter i och det mesta sitter som det ska nu. Idag har vi ett extremt tunnt utbud av matcher och det finns nästan bara Elitserien att spela på ikväll. Jag har ett spel att bjuda på och det är taget från Elitserien.


Luleå – Skellefteå
Mitt tips: Under 5.5 mål
Odds: 1.67 @ Sportingbet, Ladbrokes 
Insats: 6/10
Spelstopp: 2009-11-16  19.00

Det här lär bli en jämn match mellan två lag som har en något sviktande form. Lagen ligger 6a och 7a i tabellen och det skiljer bara 1 poäng mellan lagen. Det är ett norrlandsderby och det brukar bli tajta matcher lagen emellan.

Luleå är normalt ett målglatt gäng som vet var kassen finns hos motståndarna. Men matcherna mot Skelleftå brukar bli tajta och de 6 senaste matcherna lagen emellan på Luleås hemmaplan har slutat under 5.5 mål.

Skellefteå är tvärtom ett väldigt målsnålt lag som är starka defensivt men svaga offensivt. Skellefteå har tillsammans med Rögle och Modo gjort näst minst mål i Elitserien då man bara mäktat med 43 mål på 19 matcher. Men man är som sagt starka defensivt och man har tillsammans med Färjestad släppt in 3e minst mål i Elitserien då man bara släppt 44 mål bakåt. Målformen är usel då man bara har gjort 7 mål på de 5 senaste matcherna. Man har även spelat under 5.5 mål i 4 raka matcher nu.

Som ni kan läsa ovan så har de 6 senaste matcherna på Luleås hemmaplan slutat under 5.5 mål. Faktum är att på de 16 senaste matcherna oavsett vilket lag som haft hemmaplan har hela 13 matcher slutat under 5.5 mål mellan dessa lag så det mesta talar för underspelet här idag igen.

Skadeläget i Luleå är inte något vidare bra då båda bröderna Abbott har varit sjuka och det är osäkert om dom kommer spel idag. Cam Abbott har gjort mål i de 5 senaste matcherna så visst talar det till fördel för mitt underspel ikväll. Luleå saknar även Thomas Raffl, Robin Jonsson och troligen Robin Lindqvist.
Skellefteå får klara sig utan Mattias Lindström imorgon, annars är man fullt lag.

Luleå snittar 3 mål per match medan Skellefteå snittar 2 mål per match. Underspelet liras!