Vi har en härlig speldag framför oss och jag har fastnat för en hockey dubbel samt en match från Championship. Jag avvaktar med spel på Champions league då oddsen är för låga för att vara spelbara.

Matcher: Jokerit-Kalpa  och HIFK-Saipa
Mitt tips: 1 / 1
Insats: 3/5
Odds: 3.00 @ Expekt
Spelstopp: 2009-09-15  17.25

En hockeydubbel med båda mina guldfavoriter. Jokerit och HIFK känns som bästa lagen i serien och nu ställs man mot sämre motstånd och då tror jag båda vinner.
HIFK inledde serien med förlust mot just Jokerit men repade sig snabbt och hemmaslog HPK med 2-1. Nu börjar man nog komma i matchform och det kommer Saipa få lida för.
Saipa vann sin premiär match med 4-0 mot Kärpät som inte är något vidare bra och senast kom man ned på jorden igen då Lukko vann med 6-2. Nu ställs Saipa mot ett ännu tyngre lag och jag ser inte att det kan bli något annat än hemmaseger här.
På lagens senaste 17 möten har HIFK vunnit hela 12 stycken och det mesta talar för ännu en seger.

Jokerit ser ruskigt starka ut i år med ett par fina nyförvärv. Man vann över toppkonkurrenten HIFK i hemma premiären med 4-1. Nu ställs man mot Kalpa som vunnit båda sina inledande matcher mot lite enklare gäng. Jokerit är mina guldkandidater och på hemmaplan är man oerhört starka och det är inte många lag som kommer plocka poäng här. Jokerit har vunnit 5 av de 6 senaste möten lagen emellan. Jokerit vinner det här.

Match: Leicester – Peterborough
Mitt tips: 1
Insats: 4/5
Odds: 1.85 @ Betsson
Spelstopp: 2009-09-15  20.40

Lagen här har bara en sak gemensamt och det är att båda är nykomlingar i år. Olikheterna är att Leicester har inlett strålande och Peterborough nästintill värdelöst. Peterborough har inte vunnit någon match än men har tre oavgjorda och tre förluster så här långt. Leicester har i sin tur 3 segrar, 2 oavgjorda och en förlust och man placerar sig på en 6e plats i serien. Endast Newcastle har lyckats slå dem, stark inledning av Leicester.

Leicester har inlett med 3 segrar på 3 matcher på hemmaplan och det är Swansea, Barnsley och Blackpool som har fått se sig besegrade av nykomlingen. Hemma på Walkers Stadium trivs man verkligen och mycket talar för att man kommer få inkassera ännu en seger.
Peterborough har 3 inspelade poäng och det är 3 oavgjorda matcher man har fått sina poäng ifrån. Inget som imponerar direkt. På bortaplan har man tagit en av dessa poängen medan man fått se sig besegrade två gånger.

Leciester är skadefria till matchen.
Peterborough i sin tur har både Lee och Wright skadade till matchen.

När lagen möttes förra säsongen i League One på Walkers Stadium vann Leciester med förkrossande 4-0, liknande siffror nu igen?

Leicester visar fin form och Matty Fryatt är het framåt och har bidragit med ett par mål. Han avgör även den här matchen till Leicesters fördel och man kan inkassera ytterligare 3 poäng.