Idag bjuder jag på ett spel från Adecco ligan i Norge. Det är ett extremt starkt hemmalag som inte ska ha några bekymmer med att köra över seriens svagaste lag. Häng på!


Bodø/Glimt – Mjondalen
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.67 @ Nordicbet
Insats: 8/10
Spelstopp: 18.00

Hemmalaget Bodø/Glimt är med och slåss i toppen om platserna för uppflyttning till Tippeligan. Laget lever på sin hemmastyrka och det är enbart tack vare den som laget ens är med i toppen för på bortaplan trivs laget verkligen inte. Resultatraden på hemmaplan är fina 7-0-1 och det gör laget till seriens bästa hemmalag. Målskillnaden 22-5 bevisar att laget har enkelt för att vinna sina matcher med 2 mål eller och idag när man möter seriens sämsta bortalag så är det lagets plikt att vinna med 2 mål eller fler. Lagets alla 7 segrar i seriespelet har slutat med att man har vunnit med 2 mål eller fler och jag kan inte se varför den sviten inte ska hålla i sig även efter den här matchen!

Mjondalen är hopplösa. Man ligger sist i serien och det mycket tack vare lagets dåliga spel på bortaplan. Man trivs inte alls utanför sin egen hemma arena och det vittnar resultatraden 1-1-5 om. Man är uppe i fyra raka förluster i ligan och det ser hopplöst ut. Det ska även tilläggas att man läcker som soll bakåt då man släppt in hela 18 mål bakåt på de tre senaste bortamatcherna och när man nu ställs mot seriens bästa hemmalag, ja vad tror ni det slutar då?

Bodø/Glimt har bättre spelare på samtliga positioner i laget och jag har mycket svårt att se att laget inte vinner den här matchen. Man ställs mot seriens sämsta lag som är i usel form och spelarna i laget har ingen som helst självfötroende. Det här bör vara en munsbit för Bodø/Glimt!