Det är premiärer i Premier League och därför är oddsen helt suveräna på de flesta spelbolagen. Men som alla vet så skräller det ofta i premiärer så spela med försiktighet.


Aston Villa – Wigan
Mitt tips: 1 / (hcp -1.0) 1
Expekts odds: 1.65
Expekts odds hcp: 2.80

Premier League premiär där Aston Villa tar emot Wigan. Villa hängde på bra i toppen förra säsongen fram till de sista omgångarna då man dalade från fjärde plats ned till en 6e plats. Man spelade bra på hemmaplan där endast 3 lag lyckades slå dem.
Wigan som kommer på besök slutade 11a i serien och mer än så kan man inte säga. Kommer troligen sluta på en liknande placering även i årets upplaga av Premier League. Man har ny tränare inför säsongen och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma. Men mer än max ett mittenlag tror jag inte man blir.

Aston Villa har gjort en helt okej försäsong där man slog lag som Porto, kryssade mot Juventus för att vinna mot Fiorentina i genrepet förra veckan.
Wigan i sin tur har haft en tuff försäsong där man endast vann 2 av 7 matcher och man mötte inga bra lag direkt. Ett stort frågetecken för Wigan sätter vi där.

Aston Villa har aldrig vunnit mot Wigan på hemmaplan men det lär det bli ändring på i denna matchen. Jag kan tillägga att Wigan aldrig har vunnit en premiär i PL så det jämnar ut sig.

Skadade hos Aston Villa är Bouma, Luke Young och Downing som värvades lite som en back-up till Gareth Barry som lämnade för Man City. Wigan har bara Kapo skadad.

Båda lagen har tappat viktiga spelare inför säsongen och känns allmänt svagare än förra säsongen. Wigan har förlorat sin främste spelare: Valencia och man är ett erkänt bortasvagt lag. Aston Villa är det bättre laget här och ska vinna den här premiären inför fullsatta hemmaläktare. För den som vågar finns ett fantastiskt odds på 2.80 hos expekt där Aston Villa måste vinna med 2 mål.


Stoke – Burnley
Mitt tips: 1
Expekts odds: 1.85

Stokes försäsong är svårbedömd då alla matcher utom en spelades på bortaplan. Hemma matchen blev 2-2 mot Valladolid och resten av bortamatcherna slutade utan någon seger. Man har ett bra lag på pappret i år men endast ett nyförvärv har gjorts.
Motståndet Burnley kommer från Championship och var helt otippat att gå upp till Premier League. De har ett ruggigt tunt lag på pappret och jag har svårt att se hur Burnley ska klara sig kvar i högsta divisionen. Nyförvärven för säsongen domineras av juniorer och egna produkter och det håller inte i högsta divisionen. Man gjorde dock starka cup matcher mot storlag i England men då hade man hemmaplan plus att storlagen inte satsade 100% på cupen. Räkna med att alla lag kommer satsa 100% mot Burnley och jag tror man inkasserar första förlusten redan i premiären.

Stokes styrka förra säsongen var på hemmaplan där man trivdes fint med 10-5-4 som resultatrad kan man vara nöjda. Man har en fanatisk hemmapublik som lyfter laget fram mot segern här.

Burnley kan få en jobbig start på säsongen om man inte vinner den här matchen då Manchester United, Everton, Chelsea och Liverpool väntar i de närmaste omgångarna. Jag tror tyvärr att Burnley väger för lätt för Premier League och att man kommer bli årets slagpåse.

Skademässigt har Stoke Mamady Sidibe och Michael Tonge på skadelistan. Burnley har skador på Steven Caldwell och Michale Duff samt att man får klara sig utan David Edgar som är avstängd.

Den här matchen vinner Stoke 9 av 10 gånger. Det är bara hoppas att inte premiär nerverna styr spelet och Burnley skräller.


Swansea – Middlesbrough
Mitt tips: Under 2.5 mål
Expekts odds: 1.65

Här har vi återigen en väldigt svårtippad match mellan ett starkt hemmalag och nedflyttade Middlesbrough. Swansea förlorade mot nykomlingarna Leicester med 2-1 på bortaplan. Man ledde matchen men tappade den på 3 minuter efter två snabba baklängesmål. Nu är det hemmaplan och här brukar man spela tight och släpper inte till mycket.
Middlesbrough stod för en tam inledning på säsongen senast hemma mot Sheffield United där man spelade 0-0. Man skapade nästan ingenting framåt och såg fantasilöst ut. Nu är det bortaplan och andra förusättningar. Här lär man inte föra spelet på samma sätt och därför är det inte lika lätt att skapa lägen.

Swansea har tappat många bra spelare samt sin succé tränare inför denna säsongen och man lär inte gå lika bra som förra säsongen. Man var förra säsongen ett starkt hemmalag med 11-9-3 som resultatrad.

Inför matchen har Swansea flera skador på betydande spelare. Darren Pratley, Ferrie Bodde, Joe Allen, Tom Butler och Albert Serrán missar alla matchen och Jordi Lopez testar kort före start.

Det här kommer bli en målsnål match mellan två lag som spelar ganska fantasi löst och då är det svårt att göra mål. Jag tror lagen kommer ta ut varandra under matchen och den kommer hur som helst bli målsnål.

Tips på dubblar och en trippel för den som vill lira det:
(odds tagna från expekt)

Swansea – Middlesbrough
Stoke – Burnley
odds: 3.05

Swansea – Middlesbrough
Aston Villa – Wigan
odds: 2.72

Stoke – Burnley
Aston Villa – Wigan
odds: 3.05

Swansea – Middlesbrough
Stoke – Burnley
Aston Villa – Wigan
odds: 5.04