Idag finns det bara Elitserien att spela på i mina ögon. Jag har hittat två segrare som bör vinna sina matcher vid normala förhållanden. Har väldigt bra info om matcherna och saken är klar i mina ögon.


HV71 – Södertälje
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.64 @ Unibet
Insats: 10/10
Spelstopp: 2009-10-15  19.00

Motivering:
Serieledarna HV71 tar emot jumbon Södertälje, det kan väl bara sluta på ett sätt? HV71 bör vinna den här matchen väldigt enkelt.

HV71 har inlett året helt suveränt, man leder serien efter 6 segrar och 2 förluster på 8 inledande matcherna. Det är framförallt på hemmaplan man ser starka ut, man är obesegrade och har 4 segrar av 4 möjliga. I senaste hemmamatchen slog man topptippade Färjestad med hela 8-0! Efter det begav man sig till Skellefteå för att förlora med 3-2. Nu är det hemmaplan igen och laget vill utkräva revansch, mot seriens sämsta lag.

Södertälje har inlett säsongen på ett helt okej sätt om man ser till hur bottentippade man är. Inför säsongen så lät det på många experter som om SSK inte skulle ta några poäng i årets Elitserie. Nu har man tagit 8 poäng varav 7 av dessa är på hemmaplan där man trivs bättre än borta. Nu spelar man borta och det mot ett av Elitseriens absolut bästa hemmalag, man bör få det tufft.

HV71 har ett par skador att rapportera om. David Ullström, Per Gustafsson fortfarande finns på skadelistan. Kris Beech som anslöt till laget i tisdags står över den här matchen då han är fotskadad.

SSK har frågetecken för förstemålvakten Björn Bjurling och Pierre Hedin. Sedan tidigare är även Jörgen Bemström och Topi Jaakola skadade.

HV71 besitter en offensiv som är helt outstanding i Elitserien eller vad sägs om 37 mål på 8 matcher. Det lag som gjort flest mål efter HV71 är Djurgården som har gjort 24 mål bara. Då förstår ni att HV71 har en offensiv som är livsfarlig. Södertälje har bara gjort 17 mål framåt men något som verkligen talar emot dem är att man släppt in 16 mål på sina 4 bortamatcher hittills. Det här kan bli ett målkalas som heter duga om HV71 får igång sin offensiv.

En annan sak som talar till HV71:s fördel är att man har en rejäl plusstatistik på hemmaplan mot SSK. HV71 har sedan 2003 vunnit 11 gånger och bara förlorat 2 matcher mot SSK på hemmaplan. 8 av dessa 11 matcher har slutat med seger med 2 mål eller fler vilket talar för mitt handicap spel ikväll.

HV71 förlorade senaste matchen som var på bortaplan mot Skellefteå därför tror jag laget nu är oerhört revanschsuget. HV71 har 4 raka segrar på hemmaplan medan SSK inte har vunnit på bortaplan ännu, enda poängen man tagit är i bortamatchen mot formsvaga Frölunda. Man har en otroligt stark offensiv som nu ställs mot SSK:s väldigt svaga defensiv. Frågan för mig är inte om HV71 vinner utan med hur mycket!

Luleå – Modo
Mitt tips: 1
Odds: 1.65 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-15  19.00

Motivering:
Luleå som först bortavann över Frölunda med 6-2 och sedan hemma mot Djurgården med 4-3 fick se sig överkörda av Brynäs senast. Man förlorade med 4-0 mot ett Brynäs som verkligen hittat formen igen. Nu är det dags för Luleå spelarena att ta revansch! Luleå ligger på 5e plats i tabellen och det får ses som godkänt för laget, det är framför allt på hemmaplan man har gjort riktigt bra matcher. Man har 3 segrar mot Djurgården, Linköping och Södertälje. Bara Färjestad har slagit Luleå än så länge där FBK vann med 2-3 efter en jämn match.

Modo som kommer på besök har det värre och man placerar sig nu näst sist i tabellen. Man har gjort två riktig usla matchen men trots det har man fått med sig 2 poäng efter en övertidsseger borta mot Timrå. Senast förlorade man hemma mot Rögle. Nu väntar en ännu tyngre match borta mot hemmastarka Luleå.

Luleå har ett par frågetecken inför matchen ikväll. Niklas Olausson har fortfarande känningar i sin rygg och han ska känna efter på uppvärmningen om han kan spela. Pierre Johnsson och Martin Chabada har varit sjuka och värmningen avgör om dom spelar eller ej. Det är bara Pär Arlbrandt som helt säkert inte kommer till spel ikväll.

Modo har det värre. Man har under veckan haft influensa i laget där flera spelare blivit sjuka. Marco Tuokko, Joakim Mattson och Modos bäste spelare Mats Zuccarello Aasen har varit sjuka i influensan men alla tre tränade igår och ska spela ikväll. Men som alla vet så kan det ta ett par dagar innan man återhämtat sig helt och hållet fysiskt från en influensa. Spelare som inte kommer till spel ikväll p.g.a. skador eller sjukdomare är Niklas Sundström, Andreas Salomonsson, Per Hållberg och Hannu Pikkarainen. Tunga avbräck som ni förstår. Noterbart är även att nyförvärvet Roman Malek kommer att stå i mål för Modo ikväll. Han har bara stått i mål någon enstaka match i år och frågan är hur han reagerar när den fanatiskt hemmapublik psykar honom.

Modos tränare säger på deras hemsida att han anser Luleå vara en av de svåraste bortamatcherna i Elitserien och han betonar att det gäller att vara med från början för annars kan det rinna undan. Luleå startar ofta sina matcher i ett högt tempo och är man inte med direkt så är det kört.

Luleå vinner den här matchen då man är ruskigt hemmastarka med en härlig publik bakom sig. Man möter ett Modo där flera viktiga spelare saknas idag plus att flera spelare varit sjuka under veckan i influensa. Modo förlorade borta mot Södertälje med 5-0 och kan Södertälje så kan Luleå också. Luleå vinner här!
Dubbel:
HV71 – Södertälje

Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Luleå – Modo
Mitt tips: 1
Odds: 2.70 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-10-15  19.00

Jag väljer att lira en dubbel på dessa två matcher också. Får fina 2.70 för det hos Unibet.