Idag bjuder jag på ett spel från den ryska högsta ligan. Häng på!

Spartak Nalchik - Sibir Novosibirsk
Mitt tips: Spartak -1 (Asian Handicap)
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.45

Spartak ligger i toppen och kämpar om de fyra första platserna vilket innebär spel i Europa. Just nu befinner laget sig på en fjärdeplats i tabellen med bara fyra poäng upp till andra platsen. Man är som dag och natt på hemmaplan respektive bortaplan. Resultatraden på hemmaplan imponerar starkt då man har 6-1-0 och fina 14-6 i målskillnad. Bortaspelet funkar inte alls lika bra då man bara har 2-3-4 som resultatrad. Nu är det dock dags för hemmamatch igen och då är segerchansen god. Motståndarna är nämligen seriens sämsta lag.

Sibir ligger som sagt sist i tabellen med 11 förluster på 16 spelade matcher. Man har bara spelat in 9 poäng på dessa 16 matcher och det imponerar knappast. Laget är nykomlingar i serien den här säsongen och det märks tydligt i resultaten. Man stod för en stor bedrift förra säsongen då man tog sig till final i cupen men där tog det stopp mot suveräna Zenit men trots det så räckte det till en plats i Europa League kvalet. Där har man nu tagit sig vidare med fler gjorda mål på bortaplan mot svaga Apollon Limassol. Laget har alltså Europa League kvalet att tänka på plus att försöka klara sig kvar i Ryska högstaligan. Det är ingen lätt uppgift och visst bör man prioritera ligan men jag tror ändå att man kommer försöka skapa sig ett bra utgångsläge i Europa League och det kommer enklare matcher framöver än den här ruskigt svåra på bortaplan mot Spartak Nalchik. Därför kan man komma att vila spelare eller rent ut byta ut dem om den här matchen verkar körd och då känns Handicap spelet mycket bra!

Spartak är alltså serien absolut starkaste hemmalag medan Sibir är seriens sämsta bortalag. Den kombinationen räcker långt i den här reken. Sibir har spelat in en enda poäng på bortaplan hittills vilket ger pinsamma resultatraden 0-1-6 och lägg därtill usla målskillnaden 8-17. Den här matchen bör Spartak vinna och jag hoppas man gör det med två mål eller fler men jag ”säkrar” upp med Asian Handicap och får pengarna tillbaka om laget bara vinner med 1 mål.