Idag bjuds vi på flertalet landskamper men jag har inte fastnat för någon, i alla fall in från Europa. Däremot har jag ett klockrent spel från Afrikanska kvalet. Jag bjuder på två dubblar idag som på förhand känns väldigt spelvärda.

Dubbel 1
Elfenbenskusten – Guinea (Över 2.5 mål)
Katrineholm – Bollnäs (Över 10 mål)
Odds: 2.88 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 2009-11-14  16.00

Katrineholm – Bollnäs (Start 16.00)
Botten mot toppen i det här mötet. Katrineholm ligger klart sist i tabellen och man duger inte i den här konkurrensen medan Bollnäs krigar i toppen. Båda lagen har spelat 4 matcher vardera och Bollnäs är obesegrade medan Katrineholm ännu inte har tagit något poäng.

Katrineholm har som sagt inlett uselt i Elitserien och man har fyra raka förluster varav 3 av dessa har varit riktiga storförluster. Förlusterna skrivs till 3-15, 2-11, 4-5 (mot bottenkollegan Falun) och 1-6 även den mot en bottenkollega (Kungälv). Som ni förstår så läcker Katrineholm som soll när dom spelar. Dom har släppt in 37 mål på 4 matcher vilket nästan blir ett snitt på 10 insläppta mål per match och redan då har vi nått linan som vi har i den här matchen.

Bollnäs har inlett bra och hade 3 raka segrar tills man fick resa den långa resan upp till Haparanda. Där slutade matchen 2-2 och det lär finnas revanschlusta i grabbarna i Bollnäs nu. Bollnäs seger siffror skrivs till 6-3, 6-0 och 8-1. Så visst finns det kapacitet att göra mål i laget och det lär man utnyttja nu när man möter seriens i särklass sämsta lag.

Båda trupperna är skadefria och kan ställa upp med bästa laget.

Det enda som talar emot det här spelet är att Bollnäs spelar på bortaplan och man har bara gjort 8 mål på de 2 matcher man spelat. Dock är man förlåtna då det inte är lätt uppe i det iskalla Haparanda. Överspelet testas hur som helst i en dubbel och det känns klart spelvärt idag.

Elfenbenskusten – Guinea (Start 17.00)
Här luktar det målfest lång väg. Elfenbenskusten leder gruppen och 4 av deras 5 matcher har slutat med över 2.5 mål i gruppspelet. Guinea är inte sämre dom utan dom har spelat alla sina 5 matcher över 2.5mål.

Elfenbenskusten har spelat två hemmamatcher i gruppspelet och båda har slutat med 5-0 seger och det har varit mot lag som är bättre än Guinea.

Guinea har målskillnaden 7-11 på 5 matcher och Elfenbenskusten har målskillnaden 16-4 i på 5 matcher så nog är detta två målglada lag som möts. Elfenbenskusten lär vinna matchen men då man redan är klara gruppsegrare så ser jag mer spelvärde i det här spelet.

   

Dubbel 2
Elfenbenskusten – Guinea
(Över 2.5 mål)
Frölunda – Rögle (Frölunda vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 2.80 @ Nordicbet 
Insats: 6/10
Spelstopp: 2009-11-14 16.00

Frölunda – Rögle (Start 16.00)
Frölunda har verkligen spelat upp sig rejält nu på slutet. Efter uppehållet har man bara spelat en match och det var i ”derbyt” borta mot hemmastarka HV71. Man klarade 2-2 i den matchen och det är en bedrift som ingen annan Elitserie klubb har klarat denna säsongen. 
 
Man är ett hemmastarkt lag och det vi sedan tidigare. Laget har nu 5-1-2 som resultatrad på hemmaplan. Laget har nu 4 raka hemmasegrar och det mot bland annat Serieledarna Färjestad, 4an Skellefteå och 5an i serien Linköping. Starkt av Frölunda som nu verkligen fått igång spelet igen. Man har haft en stark defensiv i dessa matcher då man bara släppt in 2 mål som mest i matcherna. Nu möter man ett offensivt svagt lag och då ska man ha bra chans!
 
Rögle inledde uselt efter uppehållet. Man blev överkörda på hemmaplan mot Södertälje med 1-4. Man har dock haft problem med målskyttet på senaste och har bara gjort 3 mål på de 4 senaste matcherna. Rögle som tidigare varit ett ruskigt svagt bortalag har nu istället blivit ett starkt lag på bortaplan. Faktum är att man är seriens starkaste bortalag för tillfället. Man har 5 segrar och 4 förluster på sina 9 bortamatcher så här långt. Man har vunnit de två senaste matcherna på bortaplan mot Skellefteå och Luleå vilket är två starka segrar.
 
Frölunda ställer upp med samma lag som mot HV71. Frölunda har sedan tidigare Ville Mäntymaa, Riku Hahl, Mikko Lehtonen, Peter Andersson och Philip Larsen skadade till den här matchen. Trots dessa skadebekymmer kan Göteborgarna ställa upp ett riktigt starkt lag och trots 4 backar på skadelistan har man ändå ett av Elitseriens starkaste försvar.
 
Rögle som har haft rejäla sjukdomsbekymmer det senaste verkar nu får lite ordning på detta. Förra matchen saknade man tre spelare som var skadade och hela 5 ordinarie spelare som var sjuka i influensa. Idag får man tillbaka trion Glimmenvall, Erkgärds och Kempe. Det betyder mycket för laget men tyvärr för Rögles del så tror jag knappast dessa spelarna har någon vidare form och fart i kroppen efter att ha legat sjuka i ett par dagar. Man saknar dessutom 2 spelare som fortfarande är sjuka plus de 3 som är skadade. Rögles tränare Gunnar Persson lämnar inte ut hur laget ska se ut förrän tätt inpå matchstart. Kan bli en tuff dag för Rögles del idag.

Elfenbenskusten – Guinea (Start 17.00)
Här luktar det målfest lång väg. Elfenbenskusten leder gruppen och 4 av deras 5 matcher har slutat med över 2.5 mål i gruppspelet. Guinea är inte sämre dom utan dom har spelat alla sina 5 matcher över 2.5mål.
Elfenbenskusten har spelat två hemmamatcher i gruppspelet och båda har slutat med 5-0 seger och det har varit mot lag som är bättre än Guinea.

Guinea har målskillnaden 7-11 på 5 matcher och Elfenbenskusten har målskillnaden 16-4 i på 5 matcher så nog är detta två målglada lag som möts. Elfenbenskusten lär vinna matchen men då man redan är klara gruppsegrare så ser jag mer spelvärde i det här spelet.